avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Buna ziua,
Detin doua proprietati alipite obtinute una in 1992 si a doua in 2011. Cea de-a doua a fost cumparata de la primarie. Cand am incercat sa fac alipirea celor doua suprafete am constatat ca punctele de granita cu vecinul de pe cealalta latura a terenului cumparat in 2011 au fost incalcate (de harta din actul de cumparare). Cum s-a putut nu prea stiu . Dar topometristul angajat de mine a incercat sa schimbe configuratia geometrica a terenului astfel incat sa respecte suprafata din actele mele. In spatele curtii este padure pe toata lungimea. Acolo nu am facut gard si am construit in 2000 o magazie. Daca muta coordonatele si intra magazia se poate sa reglezsituatia si sa intru in posesia acestui teren respectand suprafata din acte (in compensatie cu cel pierdut pe granita cu vecinul)? Am inteles ca ar exista un articol din lege prin care un teren pe care s-a construit de mult ceva ar putea intra in posesia ta?! Oare?
Le multumesc celor care vor incerca sa ma ajute.

Alte discuții în legătură

Coordonate stereo 70 suprapuse cu alt imobil in eterra tutanflo tutanflo Buna ziua, Am cumparat de curand 5000 m2 teren extravilan, trecand prin toate avizele necesare vanzarii-cumpararii conform Legii 17/2014, obtinand inclusiv ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! supun atenției dumneavoastră următoarea situație. ... Gindul Gindul Buna ziua! Supun atenției dumneavoastră următoarea situație. In anul 1992 parintii noștri (eu și sora mea) au ridicat o construcție în intravilanul ... (vezi toată discuția)
Care sunt laturile terenului? costirazvan8 costirazvan8 Avem un titlu de proprietate pe un teren de 800 metri patrati, dar nu stim care sunt laturile terenului sub forma de dreptunghi.Lângă terenul meu cineva a ... (vezi toată discuția)