avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Referitor la legea 17/2014 aplicata retroactiv.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Referitor la legea 17/2014 aplicata retroactiv.

In 2011 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren cu tatal meu. Pana sa apuce sa intocmeasca actele de cadastru (adica in februarie 2012) tatal meu a murit. Am deschis actiune in constatare, dar are mai e un mostenitor (nepot din frate vitreg) care a fost chemat ca parat in instanta. Acesta evident se opune.
Judecatorul acum, la trei ani de la intocmirea antecontractului ma trimite sa aduc aviz de la primarie in baza legii 17/2014. Primaria nu-mi poate elibera acest aviz. Ca nu are cine face procedura ? Cine sa faca oferta? Dati-mi un sfat va rog. Cum se procedeaza ?
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 13:27, 20 Iunie 2014
Daca antecontractul incheiat cu tatal dvs. este in forma autentica va trebui sa aratati in fata instantei ca nu sunteti obligat nicicum de indeplinirea prevederilor acestei legi, iar asta o faceti citand art.20 din lege , respectiv :
Art. 20. - (1) Prevederile prezentei legi nu se aplica antecontractelor si pactelor de optiune care au fost autentificate la notariat anterior intrarii in vigoare a acesteia.
(2) Dispozitiile prezentei legi nu se aplica instrainarilor intre rude pana la gradul al treilea, inclusiv.

daca primul alineat e cu "poate", alineatul 2 va scuteste complet de obligatia prezentarii ofertei de vanzare!
www.avocatnet.ro/content/art... >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemtiune Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Revin la dvs cu o intrebare - schita topografica stereo 70 - plan vizat de OCOT - categoria de folosinta a ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ? psimona22 psimona22 Buna seara , Se poate vinde o cota parte dintr-o proprietate ? Nu s-a facut iesirea din indiviziune (lipsa de bani , indiferenta , multi mostenitori ....) si ... (vezi toată discuția)