avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru a vinde un teren extravilan, este legal, sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru a vinde un teren extravilan, este legal, sa inchei direct antecontract cu cumparatorul care este si arendasul terenului ?Actul poate fii lovit de nulitatea relativa??

Am luat cunostinta de legea 17/2014, privind vanzarea terenurilor agricole extravilane.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:37, 5 Martie 2015
Pentru a vinde trebuie contract de vanzare, nu antecontract.
Inteleg, ca este legal sa inchei direct contract de vanzare, cu firma care a arendat terenul.
Dar daca terenul nu are cadastru?
Se poate ocupa cumparatorul ?
Indiferent daca cel care cumpara este arendasul sau nu, trebuie sa respectati prevederile legii 17.2014 si sa obtineti avizele necesare cu publicare la sediul Primariei etc....
Nu se face vanzare directa!
Pana la momentul depunerii la Primarie a ofertei de vanzare trebuie sa aveti cadastru si intabulare.
Am inteles... credeam ca doriti sa incheiati doar promisiunea si sa ramana asa... in pom!
Sigur ca pana la data la care veti avea documentele puteti incheia o promisiune, insa trebuie sa verificati sa respecte legea 17 sau, mai degraba, normele ei de aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . ... mihai.valeria mihai.valeria Buna ziua. Am mai multe terenuri intr o asociatie agricola . Vreau sa vand unul dintre ele, acesta avand cadastru cu numar cadastral. Cum pot sa l scot din ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract de arenda . buna ziua doresc să achiziționez ... andreea27 andreea27 Nulitate contract de arenda . Buna ziua Doresc să achiziționez un teren agricol , problema este că vânzătorii au încheiat un contract de arenda pe ... (vezi toată discuția)