avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate muresans

Activitate muresans

Iertati-ma, dar la o intrebare concreta asteptam un raspuns concret, exista lege si care e sau nu exista si suntem victime ale politicilor interne ale institutiilor facute in dispretul argumentelor rezonabile, logicii si a bunului simt.
Argumente de substanta trebuie sa mi se ofere mie ,client,atunci cand mi se impune ceva.Argumentul institutiei private care poate sa-mi ceara o ,,cana rosie,, daca are chef tine de infantilismul unor asa-zisi capitalisti sau manageri dupa caz. Un privat care activeaza pe o piata concurentiala va simti din plin ca traieste pe banii clientilor lui pe care nu-si va permite sa-i piarda printr-o politica aberanta.
Si da, daca sunt hoti de buzunare in autobuz voi prefera sa iau taxiul sau sa merg pe jos.Dar asta ptr ca am posibilitatea de a opta.Si daca nu sunt singurul care voi proceda asa un manager isi va da seama ca ceva nu e ok (sau va ma fi o companie a statului falimentara:D)si consecinta va fi o schimbare.Dar daca toti vom accepta ca nu meritam respect si ca suntem niste biete oi bune doar de muls atunci asta vom avea!
Din pacate teoria speculatiilor, in Romania si nu numai, a fost validata de n cazuri in care functionarii bancilor au comis-o!
Eu intrebam in baza carei legi aceste institutii isi fac politica vis-a-vis de clienti,ei oferindu-mi un serviciu pe care eu il platesc.Eu, ca si client, pot sa consider ca am si eu niste drepturi? Ma repet ,in baza principiului de politica interna a institutiei si a ideii romanilor (obisnuiti sa fie pres in fata oricarui ghiseu)ca daca nu le convine sa mearga in alta parte aceste institutii ,care traiesc pe banii nostrii, pot sa-mi ceara sa si latru daca vor.
Nu ma mir de ce suntem tratati cu dosul (scuza-ti expresia) de orice functionar, vanzator etc... din Romania daca singurul raspuns a fost cel pe care mi l-ati dat.
Si doar cu titlu informativ, in unele cazuri bancile au chiar monopol.Altfel,daca as putea plati in piata ,la taraba ,factura respectiva cu drag as face-o!
Poate cineva sa-mi spuna ,va rog, in baza carei legi sunt obligat ca la achitarea unei facturi la ghiseul unei banci sa prezint actul de identitate de pe care sa mi se faca copie?
Precizez ca suma era una mai mult decat insignifianta(30RON) deci ptr combaterea spalarii banilor (bla, bla cum s-o mai numi...) in niciun caz!
Raspunsul functionarului a fost ca asta e politica bancii. Poate ca maine nu o sa mai pot achita o factura in Romania decat daca stau intr-un picior cinci minute in fata ghiseului#-o, ptr , ca nu-i asa, asta e politica bancii!
Sunt de acord ca in cazul eliberarii unei chitante nominale sa-mi declin identitatea dar de aici si pana la retinerea unei copii e cale lunga. Maine ma trezesc ca am de achitat vreun credit de care habar nu am iar vajnicul functionar face plaja in Bahamas pe banii mei!
Cine imi garanteaza securitatea datelor mele daca sunt obligat sa dau o copie de pe act si cand cumpar cartofi in piata?
Răspuns la discuția transfer de proprietate
Tot respectuos va rog atunci cand doriti sa dati un sfat sa cititi cu atentie mesajele. Toate detaliile au fost expuse de la inceput. Repet , asa zisa solutie a dvs cu vanzare-cumparare a 1/2 din imobil era prezumata deja. Faptul ca eram dispusa sa inchei un acord notarial cu mostenitorii va dadea, logic , informatia ca toti cei in cauza sunt la curent cu demersurile respective. Daca ati vazut foarte multa lume cu intentii dubioase ar fi trebuit sa fie un plus in favoarea mea, adica faptul de a-mi asigura investitiile care vor fi facute puteati sa-l considerati absolut firesc si necesar. Iar solutii, cu parere de rau, cu exceptia faptului ca am intrezarit eu,singura, solutia in remarca d-nei Stoica ,altceva.....nimic.


[....se pare ca nu e chiar nemteste totul...de vreti sa cumparati intre ghilimele tot imobilul....] ,asta nu era o punere in garda in privinta consecintelor care pot decurge dintr-un act juridic ci pur si simplu a fost daca nu nedemn din partea dvs cel putin ridicol.
Nu am o problema cu faptul de a avea ultimul cuvant intr-o disputa dar nu puteam sa las sa treaca niste remarci absolut incorecte fara raspuns.Sa aveti o zi buna.
Răspuns la discuția transfer de proprietate
Atentie , stimate domn, atunci cand v-ati asumat rolul de consultant , chiar si on line deci in mod gratuit, cel care va solicita consultanta se asteapta de la dvs la profesionalism.Profesionalismul, presupunand ca sunteti de formatie jurist, v-ar fi impus gasirea de solutii la problema expusa intr-un mod absolut detasat si nicidecum la a banui pe cel care va solicita consultanta de intentii mai putin oneste. Pentru linistea dvs si confortul psihic (poate etica nu va poate lasa sa dormiti linistit :D) sotul meu este la curent cu discutia de pe acest forum. In alta ordine de idei va asigur ca este un om perfect sanatos atat dpdv fizic cat si psihic ceea ce conduce logic la ideea ca un contract de vanzare cumparare l-ar face in mod absolut voit ,liber consimtit (nici macar un santaj sentimental nu ar putea avea loc ptr ca nu mai avem varsta potrivita:D:D). Atunci cand am spus ca doresc un act inatacabil binenteles ca nu ar fi intrat in discutie o donatie iar actul de vanzare cumparare ar avea la baza un transfer bancar(deci nemteste ,stimate domn).Chiar daca va este greu sa credeti pe lumea asta mai exista si oameni corecti si onesti .Asa ca daca nu puteti da o solutie sau sa-mi spuneti daca cea gasita de mine este corecta v-as ruga respectuos sa va abtineti de la alte comentarii rautacioase.
Răspuns la discuția transfer de proprietate
Incet, incet ne apropiem de luminita de la capatul tunelului:D! Daca devin , prin vanzare-cumparare, singurul proprietar al imobilului atunci mostenitorii rezervatari din partea sotului isi pierd orice drept asupra acestuia. Daca fac un testament autentic nu poate fi atacat decat de mostenitorii mei rezervatari care asa cum am precizat anterior nu exista. Fratii mei si urmasii lor nefiind mostenitori rezervatari nu pot anula testamentul,corect?. Cu exceptia faptului ca imi mareste cheltuielile cu taxele notariale solutia ar trebui sa fie cea corecta,sper.
Răspuns la discuția transfer de proprietate
Ok , deci am ajuns de unde am plecat:D. Dar pentru ca sunteti amabil si va bateti capul cu mine atunci o sa profit sa va mai pun o intrebare. Daca cumpar tot imobilul si intocmesc testamentul in forma autentica acesta poate fi atacat ? Din putinele mele cunostinte stiu ca un testament poate fi atacat pe conditii de forma (la unul notarial si nu olograf nu ar trebui sa fie cazul ) sau de fond ( iar nu ar trebui sa fie cazul deoarece am discernamant si nu se pune in discutie o forma de constrangere). Asta ar putea fi o solutie? Multumesc.
Răspuns la discuția transfer de proprietate
Imi cer scuze daca nu am privit-o ca pe o solutie vanzarea a 1/2 din imobil deoarece lucrul asta il prezumasem in expunerea mea. E adevarat ca eu cautam o varianta a transferului de proprietate mai putin costisitoare si solutia unei batraneti linistite atat ptr mine cat si ptr sotul meu(evit in mod deliberat termenul de concubin ptr ca societatea romaneasca i-a dat o incarcatura excesiv de vulgara) . Casatoria chiar daca s-ar incheia intr-un caraghios scop mercantil nu ar solutiona deoarece imobilul nu e bun comun , dobandit in timpul mariajului. Nu ma descurajez asa usor chiar daca nu voi gasi solutia potrivita pe acest forum. Oricum multumesc ptr raspuns:D.
Răspuns la discuția transfer de proprietate
Din pacate ,ptr dvs, zambetul nu mi l-ati putut sterge ci doar accentua prin usoara dvs ironie. Am prezentat situatia pe un ton amuzant ptr ca in niciun caz nu e genul de situatie care sa nasca incrancenare.Dar un adevarat profesionist nu spune niciodata nu se poate si va cauta solutii. Pot sa banuiesc ca un accept dat in fata notarului de mostenitori ar rezolva situatia?
Doar intreb nu dau cu parul:sorry:! Si pentru dvs ,daca imi permiteti, incercati sa zimbiti si altfel nu doar ironic si viata o sa vi se para mai interesanta si frumoasa:D:D! Garantat.
Oricum eu va multumesc ptr raspuns chiar daca nu m-a ajutat.
As dori un mic ajutor in urmatoarea situatie.Eu si sotul meu avem o relatie de de 28 de ani si nu am gasit nici timpul necesar :D si nici dorinta de a respecta,,canoanele,, sociale , adica de a ne legaliza relatia. Amintesc acest lucru pentru ca e un detaliu important.Un alt aspect al relatiei noastre este faptul ca situatia noastra financiara este manageriata nemteste adica fiecare cu ale lui, comune fiind doar dragostea si respectul :D. Problema a aparut la mostenirea unei case de catre sotul meu, casa care necesita o serioasa investitie ptr renovarea ei(la un calcul estimativ aproape egal cu actuala ei valoare de piata).
Sotul meu nu doreste sa o renoveze dar nu are nimic impotriva sa ma implic eu in acest demers. Asa ca m-am hotarat sa ma apuc de renovarea ei cu gandul de a face din aceasta casa un loc numai bun pentru anii de batranete .Ceea ce ma intereseaza este daca pot deveni coproprietar printr-o forma mai putin costisitoare decat cea a unui contract de vanzare-cumparare a 50% din respectivul imobil si (ca sa nu fie asa usor) ce act notarial as putea intocmi astfel incat in cazul decesului meu sotul sa se poata bucura de casa in integralitatea ei fara nicio grija dinspre partea rudelor mele ,acelasi lucru fiind valabil si pentru mine iar dupa trecerea noastra in lumea celor drepti:D casa sa poata fi mostenita de fiul sotului meu din prima casatorie (precizez ca noi nu avem copii). Acest act as dori sa fie unul inatacabil (din cate stiu varianta testamentului nu este fezabila din acest punct de vedere).Rigurozitatea noastra de a planifica in amanunt viitorul poate starni zambete dar ptr noi e un mod de a fi si chiar un defect profesional:D. Astept cu interes raspunsul dvs ptr care va multumesc anticipat.