din nou trebuie sa va dau dreptate, si, mai ales, bun simt, ceea ce apreciez in mod deosebit, intr-o lume in care calcam peste cadavre doar ca sa avem dreptate. cred ca eu sunt cel care are lacune in privinta legaturii dintre un titlu executoriu si efectele de prescriere, respectiv perimare care pot surveni peste drepturile ce decurg din acesta. personal, sunt nevoit sa trag concluzia ca ele reprezinta mai mult o "fitza" a codului civil, fiindca, in fond, un titlu executoriu pare sa fie o anatema eterna asupra celui caruia i se impune, amin si in vecii vecilor. era mai cinstit asa, sa spuna ca ma va urmari pe mine , la fel ca si pe urmasii mei, daca eu nu voi stinge datoriile.
oricum, va multumesc pentru feedback.
voi trece la planul b, c, etc...
- drepturi salariale pe CM la minim, juma' de norma... restul pe dda, pfa, micro...etc, eventual nu ale mele, ci ale altuia..
- impunere de pensie alimentara copii (cu separatie sau divort - la pachet) care sa scada felia lor de cascaval din 1/2 salariu popribil
...intr-un cuvant: GUERILLA!
sa vedem ce mai au de zis despre astea....
@doinadmm
ati avut intrutotul dreptate....cel putin in "litera", asa cum a reiesit si din investigatiile dosarului de executare de catre avocatul meu. existau trei adrese:
1. catre taxe si impozite, sa vada ce bunuri am (case, masini) - august 2012
2. catre
mine, postat pe usa - octombrie 2012
3. catre angajator - februarie 2013
legat de efectele de prescriere si perimare, mi s-a pus in vedre ca nu ma pot califica pentru nici una dintre ele. dar, revenind la "spiritul" legii, dupa o incuviintare din iunie 2012, singurul demers ce se poate considera relevant pentru executare efectiva, recte o poprire, s-a realizat in februarie, la aproape 8 luni de la incuvintarea executarii de catre judecatorie.
de ce litera legii e mereu speculata impotriva spiritului ei? practic ei au 'frecat menta" 8 luni pana sa ceara executare pe salariu. DE CE NU SE CONDISERA PERIMATA ACTIUNEA?
vreau doar sa stiu daca acest lucru este posibil cu un avocat competent si talentat.
chiar va rog sa aveti opinie.
multumesc
@DoinaDMM
doar din bun simt, si din ce am citit pana acum, nu pot decat sa va dau dreptate, cu prescriptia m-am cam lins pe bot. tot ce pot spera sunt niscavai vicii de procedura, poate perimarea...
multumesc pentru comentariu
aveti, sper doar partial, dreptate, este exact ce incearca acum avocatul meu sa obtina: un viciu de procedura intre incuviintarea primita de banca si transferul demersului catre un executor extern, asa cum a impus legea in 2011 in cazul executorilor bancari. exact asta cautam: un motiv pentru a obtine perimarea. doamne ajuta! maine merge, imputernicit de mine, sa studieze dosarul de executare. nu vreau sa abandonez chiar o mica sansa fara un pic de lupta.
va multumesc inca o data pentru opinii, si daca imi mai puteti vinde vreun pont, va multumesc anticipat.
@m_ella2005
este dreptul meu sa divortez, de comun acord cu sotia.
este dreptul ei sa pretinda pensie, si dreptul meu, chiar obligatia sa accept, evident, fortat, poprit, 1/4 din salariu. nimic nu e alb sau negru, cum pare la prima vedere, cateodata sa te popreasca sotia e minunat, cu atat mai mult cu cat e in dauna creditorului.
daca toate acestea pot fi in detrimentul creditorului, ce importanta are ce este "clar" pentru oricine ar fi sa fie "clar"?
as face orice, la limita legalitatii, in detrimentul unui creditor, in special o banca.
...si daca totusi sotia pretinde in instanta mai mult, iar eu nu ma opun, se poate aproba de catre instanta?
si daca apoi vine creditorul si zice, aha, de aceea eu nu mai apuc sa iau nimic, fiindca copilul ia mai mult de 1/4, poate avea vreun castig de cauza?
la un salariu de 800 net, cum va gestiona o instanta cei 400 popribili, avand in vedere ridicolul sumei, 200 copil si tot 200 atat creditor, e posibil asa ceva? 300 - 100 ar fi mai realist pentru copil, si asa este atat de putin
multumesc
@avocat_lascoschi
stiu ca tot ce am spus e o simpla poveste pana la urma, dar acestea sunt practic datele, asta e dosarul, chiar daca tehnic vorbind un avocat de meserie ii da alta forma si pune accentul unde trebuie, din povestea mea ar trebui sa transpara, pentru un ochi avizat, daca este sau nu prescriere. eu din tot ce am citit pana acum, nu pot fi sigur 100%, din pacate. bunul simt imi dicteaza ca este prescris, fiindca legal dari si practic vorbind, ma puteau executa dupa 3-4 luni de la ultima rata neplatita, dar, in conditiile in care eu am contestat ratele luate separat dar si impreuna si am incetat orice raport, ei, banca, au lasat sa treaca 4 ani si acum se trezesc ca vor sa taie cu satarul o halca grasa din salariul meu. va intreb inca o data pe dvs, e prescriere in cazul meu? sta in picioare sau nu?
@avvalentina
dvs ati spus ca trebuie sa completez actiunea pana la primul termen, altfel e tardiv.
la ce va referiti cand spuneti "primul termen"? presupunand ca actiunea este contestatia la executare.
va multumesc oricum pentru raspunsuri.
trebuie sa mai adaug ca, desi cererea de executare a ajuns la angajator de pe 6 februarie a.c., dl de la salarizare nu m-a notificat nici postal, dar nici telefonic pana joia trecuta, 7 martie. am ramas siderat de atata lipsa de consideratie fata de mijloacele mele de trai, banii mei pentru care prestez munca la ei.
azi mi-am angajat un avocat si comunic doar telefonic, deoarece programul de lucru nu imi permite sa fiu fizic decat la locul de munca, totusi acesta mi-a cerut sa ii trimit o adresa catre mine din partea angajatorului in care sunt informat ca s-a cerut proprirea, in plus copii de pe actele prin care s-a solicitat. urmeaza sa inainteze la judecatorie, dar este fizic imposibil sa fie admisa pana vineri, cand, teoretic incasez salariu. Ce pot face sa impiedic angajatorul sa amane prima poprire ?
Ce spuneti de situatia inversa: banca a ajuns deja la mine, vrea 1/3 din salariu, iar mie tot ce imi mai poate da prin cap ca sa reduc pierderile este sa divortez, o pun pe sotie sa imi ceara pensie alimentara, cu hotarare de instanta si poprire tot direct din salariu. Nicaieri nu am vazut care este ponderea maxima pe care legea o acorda pensiei alimentare in defavoarea altor datorii, cum ar fi cele bancare.
Sigur, eu raman cu jumate din salariu in mana, conform legii, dar cealalta jumate, cum se va imparti intre copil si banca?
si mai ales, daca banca a fost prima care a reusit sa ia 1/3, cu cat va ramane dupa ce isi va primi copilul dreptul?
Caz ideal: o instanta admite plata a 1/2 din salariu catre copil si banca nu mai ia nimic.
Buna ziua,
cazul meu pe scurt, un credit facut in 2008, pentru care nu s-au mai platit rate incepand cu martie 2009 si pana in prezent. Am intrerupt, chiar de la inceputul incetarii platilor, (din martie 2009) orice alt raport cu banca, sau alti terti care exersau munci de convingere, atat telefonic, cat si postal. nu exista nici o confirmare de primire pentru nici o notificare, nici un demers al bancii sau tertilor angajati.
La inceputul lui martie, anul curent, am primit de la angajator stirea ca un anume executor judecatoresc, reprezentand banca, cere poprierea a 1/3 din salariu.
Mi-am facut cateva socoteli, din care reiese ca m-as califica cu brio pentru situatia prescrierii dreptului de a fi executat, trecuti fiind aproape 4 ani de la orice plata sau comunicare cu banca.
Dar... citind forumurile dvs pe aceasta tema, verificand si legislatia, am facut si verificarea datei incuviintarii executarii silite de catre judecatoria de care apartin dupa domiciliu si am constatat ca sunt doua: prima, facuta direct de catre Banca, in calitate de creditor, la 27.06.2011 (dar fara nici un demers de poprire ulterioara efectiva, eu neavand un CM la acea data), si a doua, facuta de un executor desemnat de banca, la 29.06.2012. Acestuia i-a mai luat cca 7 luni pana a ajuns acum la angajatorul meu. Mentionez ca, in afara de o masina ff veche cu o valoare infima pe piata, nu posed absolut nici un bun mobil sau imobil.
Avand in vedere toate cele de mai sus, pot invoca prescriptia datoriei, printr-un dosar de constestatie la executare? Ce sanse am?
Va multumesc anticipat.