avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate emanuel199

Activitate emanuel199

Răspuns la discuția Noul Cod Penal
numai ca dispozitia hotararii mele nu mai exista pe noul cod penal . asta am spus . pe vechiul cod am interzicerea iar pe noul od s-a transformat in pedeapsa complementara . practic este anulata .
Răspuns la discuția Noul Cod Penal
da ... acum pot dar instanta mi-a interzis sa conduc pe drumurile publice timp de 6 ani (perioada de incercare ) . Iar la mine a trecut doar 1 an si 2 luni . Politia imi da acest drept dar vreau sa ma asigur ca nu voi intra in contradictoriu cu instanta . Va multumesc frumos .
Discuție Noul Cod Penal
Buna ziua . Am fost acuzat pe vechiul cod penal (omor din culpa ) 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare si perioada de reabilitare 6 ani , de asemenea si interzicerea dreptului de a circula cu orice fel de autovehicul pe drumurile publice pe toata perioada incercarii . Intrebarea mea pentru dvs. este urmatoarea si va rog sa raspunda cei ce sunt in tema fara sa ne dam cu presupusul : noul cod penal nu mai prevede aceasta interzicere ci e trecuta ca pedeapsa complementara iar perioada ce 6 ani acum este de maxim 4 ani . Politia rutiera imi da acceptul sa imi redobandesc permisul auto deoarece a trecut mai bine de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti . Pot circula legal chiar daca Judecatoria mi-a interzis acest drept in sentinta ?
Răspuns la discuția Noul cod penal
m-au ars ei pe nedrept , cat de rau pot sa ma ard ? ... daca stiti vreo modalitate cat de improbabila ar fi , as vrea sa o aud .
atunci exista vreo cale de atac asupra pedepsei complementare care imi interzice condusul oricarui autovehicul ? . sau este posibila reabilitarea mai rapida de catre o institutie a statului ( judecatorie ori serviciul de probatiune ) ?
sa mi se reduca termenul de incercare deoarece mi-a fost interzis sa conduc vreun autovehicul pe durata acestui termen .
Discuție Noul cod penal
Buna seara ! Am si eu o intrebare : pentru infractiunea de ucidere din culpa (accident rutier ) pentru care s-a primit pedeapsa de 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare precum si perioada de incercare de 6 ani , cu noul cod penal in vigoare , beneficiez de reducere a pedepsei sau de vreun privilegiu al C.P . sau C.P.P.
revin din nou asupra acestui subiect : termenul de incercare , daca unitatea competenta hotaraste ca inculpatul s-a reintegrat in societate prin programul derulat de serviciul de probatiune , termenul de incercare se reduce ? este posibila aceasta varianta ?
dar articolul Art.116. - (1) din Cod Penal precizeaza :a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
chiar daca i-a dat hotararea ca in perioada incercarii sa nu conduca niciun fel de autovehicul il poate dobandii dupa 1 an de zile ?