avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Noul Cod Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Noul Cod Penal

Buna ziua . Am fost acuzat pe vechiul cod penal (omor din culpa ) 2 ani si 4 luni inchisoare cu suspendare si perioada de reabilitare 6 ani , de asemenea si interzicerea dreptului de a circula cu orice fel de autovehicul pe drumurile publice pe toata perioada incercarii . Intrebarea mea pentru dvs. este urmatoarea si va rog sa raspunda cei ce sunt in tema fara sa ne dam cu presupusul : noul cod penal nu mai prevede aceasta interzicere ci e trecuta ca pedeapsa complementara iar perioada ce 6 ani acum este de maxim 4 ani . Politia rutiera imi da acceptul sa imi redobandesc permisul auto deoarece a trecut mai bine de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti . Pot circula legal chiar daca Judecatoria mi-a interzis acest drept in sentinta ?
Cel mai recent răspuns: emanuel199 , utilizator 18:16, 16 Iunie 2014
Permisul de conducere a fost anulat.In termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii puteti sustine examenul, in vederea redobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
da ... acum pot dar instanta mi-a interzis sa conduc pe drumurile publice timp de 6 ani (perioada de incercare ) . Iar la mine a trecut doar 1 an si 2 luni . Politia imi da acest drept dar vreau sa ma asigur ca nu voi intra in contradictoriu cu instanta . Va multumesc frumos .

Banuiesc ca s-a dispus suspendatarea executarii pedepsei sub supraveghere, iar instanta v-a impus ca obligatie sa nu conduceti nici un vehicul sau anumite vehicule (art.86^3 alin.2 lit.e C.P. 1969) pe durata termenului de incercare. Politia nu o sa va permita sa sustineti examenul dupa trecerea unui an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare avand in vedere dispozitiile hotararii.
numai ca dispozitia hotararii mele nu mai exista pe noul cod penal . asta am spus . pe vechiul cod am interzicerea iar pe noul od s-a transformat in pedeapsa complementara . practic este anulata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre interzicearea dreptului de a conduce si anularea permisului florentin29 florentin29 Buna seara, Revin dupa ceva timp,va rog sa imi spuneti care este diferenta dintre cele 2 cazuri.Anularea permisului stiu ce presupune,dilema mea este ... (vezi toată discuția)
Lmi poate spune si mie cineva mai exact despre ce e vorba si cand pot redobadi pernisul adriancalin13 adriancalin13 Am facut o prostie si am primit urmatoarea pedeapsa:Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 ( în noua reglementare art. 336 alin. 1 ... (vezi toată discuția)
Informatii obtinere permis laurentiu_30 laurentiu_30 buna seara am si eu o problema . doresc sa dau si eu de permis de conducere si nu stiu dac am dreptul deoarece am avut o condamnare cu executare de un si nu ... (vezi toată discuția)