avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate cristinastana

Activitate cristinastana

AVLIL a scris:

De ce nu va intrebati avocatul astea? pentru ca el stie detaliki, noi nu... Pe ce procedura e dosarul, pe procedura noua?
Care e valoarea de impunere? S-a facut expertiza? Unde e valoarea de 126000 de lei?
Ratele sunt rate, apartamanetul e apartament. Bunuri diferite, intrebati avocatul. Trebuie sa va clarificati aceste aspecte.
Acordul de mediere inseamna o intelegere cu partea adversa; ce ati facut dv. inainte de primul termen nu a fost mediere, ci informare despre mediere si avantajele ei, atat. Pentru asta nu va scade nimeni nimic.



Din cate stiu eu, forumul este o comunitate de oameni care se aduna sa discute anumite subiecte. Am intrat pe acest forum pentru a discuta cu persoane abilitate care au trecut, poate, prin asemenea situati, despre problema care ma intereseaza, poate gasesc si alte solutii. Am pus o intrebare pentru persoanele care se afla aici si doresc sa ajute, nu pentru a fi intrebata de ce nu discut cu avocatul meu.
Si inca ceva... cine si in baza a ce a stabilit acea suma, pentru ca dpdv matematic nu iese socoteala. In plus de asta, este normal sa mi se solicite procentul de 3% din intreaga valoare a apartamentului, desi pana acum am platit ratele timp de 4 ani din 30 de ani cat este durata creditului?
Multumesc pentru raspunsul prompt. Totusi as vrea sa va intreb la ce fel de acord mediere va referiti: la cel obligatoriu desfasurat inaintea depunerii dosarului, sau la un alt acord de mediere initiat acum pentru a imparti cu cealalta parte suma ceruta de judecator?
Buna ziua,

Am depus prin avocat la judecatorie un dosar prin care solicit partajarea anumitor bunuri, printre care si un apartament achizitionat prin credit, la care inca mai am de platit rate.
Avocatul m-a anuntat ca judecatorul a cerut achitarea unei taxe de 5400 lei reprezentand procentul de 3% din valoarea apartamentului. Problema este ca apartamentul a fost estimat la 126000 lei, iar 3% din aceasta suma este 3780 lei.
Am mai platit pana acum inca 1100 lei reprezentand taxa de 3% pentru alte bunuri de partajat + suma deja achitata din credit.

Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa mi se solicite o suma mai mare decat acel 3%, iar daca nu, cum poate fi atacata decizia judecatorului pentru ca nici nu-mi permit sa platesc o asemenea suma si nici nu mi se pare normal sa platesc statului mai multi bani decat spune legea.
Da, in acest contract asa scrie.
In contractul de vanzare-cumparare suntem denumiti "cumparatori" si se specifica faptul ca, "cumparam, ca bun comun" apartamentul ce face obiectul contractului si ca solicitam intabularea in cartea funciara a dreptului de proprietate in favoarea noastra.
Contractul de credit pentru investitii imobiliare ma denumeste pe mine "imprumutat" iar pe el "coplatitor".
Incheierea Biroului de cadastru si publicitate imobiliara ne denumeste pe amandoi proprietari in cota de 1/1 de sub B.3

Asta nu inseamna ca fiecare detine o cota parte de 50% din apartament?
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri...
Din tot ceea ce-mi spuneti reiese ca in ultimii doi ani de cand m-am mutat, el a beneficiat de imobil si bunuri, iar eu sunt buna de plata, el primindu-si inapoi toti banii platiti. Practic el sta pe gratis. Sa inteleg ca nu am niciun drept sa hotarasc ce se intampla cu jumatatea mea de casa (sa o inchiriez), desi platesc luna de luna jumatate din rata la banca.
Sa inteleg ca daca se ajunge la partaj in instanta, desi nu vreau pentru ca am inteles ca ar trebui sa platesc 2% din valoarea bunurilor de partajat, vor trebui impartite si bunurile si in acelasi timp si datoriile comune? Adica el ar fi obligat, daca imi va ramane mie casa, sa-mi plateasca jumatate din cat mai am de platit la credit?
Daca nu am inteels bine, va rog sa-mi explicati ceva mai clar ce ati vrut sa spuneti.
Da, de aproape 2 ani de zile nu mai locuiesc in apartament, iar el locuieste inca acolo si, daca vreau sa-mi ramana mie apartamentul, pretinde sa-i dau jumatate din ce s-a platit cat am stat impreuna, plus ce a platit el de cand nu mai locuiesc acolo. Asta insemnand ca, daca imi ramane mie apartamentul, in cei aproape doi ani cat a locuit acolo si-a platit doar utilitatile.
Va rog sa-mi dati cea mai buna si cu costurile cele mai mici solutie pentru a rezolva aceasta problema.