Imi trebuie o solutie pentru urmatorul caz:
Acum peste 10 ani, am obtinut, impreuna cu sora mea, o hotarare judecatoreasca la tribunal, prin care am obtinut dreptul de a revendica un teren extravilan, deoarece primaria sustinea ca nu ne-am incadrat in termen. In baza acelei hotarari s-a emis un titlu de proprietate pe numele amandorura. Din pacate, la acea data, nu ne-am dat seama ca hotararea nu continea numele meu complet, respectiv continea doar un prenume, eu avand trei.
Din aceasta cauza titlul a fost emis tot cu numele meu incomplet. Am realizat acest lucru cand am vrut sa vindem terenul. Am incercat sa rezolv aceasta situatie, facand un recurs la tribunalul care a emis hotararea pentru indreptare eroare materiala (legea imi permitea acest lucru si acum), dar rezultatul a fost o hotarare irevocabila, nefavorabila, deoarece s-a considerat ca documentele din dosar nu indreptateau acest lucru. Ce pot face in aceasta situatie ca sa corectez titlul de proprietate sau sa rezolv problema? Pot face un nou proces, sau ce ? Va multumesc!
Vreau sa-mi rascumpar partile sociale dintro societate cu acordul celorlalti asociati.
Vrem sa facem o hatarare a adunarii asociatilor si un contrac de rascumparare, pe baza hotararii, intre societate(srl) si mine. Daca acest contract se face in fata unui notar este executoriu( pe baza lui un executor judecatoresc poate executa societatea, fara a mai fi nevoit s-o dau in judecata daca nu plateste?) Daca nu, cum trebuie sa procedez pt a avea garantia platii?
Am un procent mic de parti sociale si vreau sa ma retrag dintr-un srl caruia banca i-a impus cresterea capitalului social pentru a-i mentine creditul. Ceilalti asociati sunt de acord cu cresterea de capital. Cum procedez? Nu vreau nici sa creez probleme societatii fata de banca, dar nici nu vreau sa risc sa nu-mi rascumpar actiunile. Trebuie stipulat in hotararea privind cresterea de capital ca ma opun si ca solicit rascumpararea actiunilor( statutul societatii imi da acest drept daca nu sunt de acord cu modificarea lui)?