avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate gabiisuf

Activitate gabiisuf

Posturile temporar vacante se pot scoate la concurs fara deblocare deoarece acele posturi sunt bugetate...Conform prevederilor Legii 284/2010 absolventii de studii superioare pot fi incadrati pe functii prevazute in organigrama institutiei, prin transformarea postului sau prin trecerea pe o functie vacanta cu studii superioare din institutie. Aici este vorba teoretic de o trecere dar pe perioada determinata si sunt doi salariati. Multumesc de raspuns ysa23 dar nu e un raspuns tocmai la subiect. Si sa nu uitam prevederile art. 41 din Legea 53/2003 privind modificarea CIM...
Intr-o institutie publica un salariat incadrat pe un post de referent de specialitate cu studii superioare pleaca in concediu fara plata (suspendare CIM) pe o perioada de un an. In institutie, doi salariati care indeplinesc conditiile de incadrare a acelui post dar care sunt incadrati pe posturi cu studii medii, solicita prin cerere adresata angajatorului sa fie trecuti temporar pe acel post. Cum va proceda angajatorul pentru ca acel post sa fie incadrat pe perioada de suspendare a CIM apartinand titularului postutlui?
Răspuns la discuția Concediere
Multumesc!
Răspuns la discuția Concediere
Multumesc freeelis. Corecta observatia ta. Dar intrebarea este daca in termen de 6 luni de la data suspendarii angajatul nu si-a obtinut avizul din cauza sa, pot invoca art. Art. 50. lit h pentru incetarea de drept a contractului individual de munca?
- Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:
h) de la data expirării perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizaţiile ori atestările necesare
pentru exercitarea profesiei. Dacă în termen de 6 luni salariatul nu şi-a reînnoit avizele, autorizaţiile ori atestările necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de muncă încetează de drept;
Discuție Concediere
Un angajat in postul de tehnician dentar in sistem de salarizare in cadrul unei institutii sanitare nu mai este inregistrat in Ordinul Tehnicienilor Dentari din Romania deoarece nu si-a platit cotizatia catre Ordin si nici nu doreste acest lucru.
Avand in vedere prevederile art. 7 lit. c) din Legea 96/2007 privind exercitarea profesiei de tehnician dentar in Romania precum si fisa postului in care se mentioneaza in mod expres ca salariatul sa aiba vizat certificatul de membru al OTDR, angajatorul poate dispune concedierea acestuia pentru motive care tin de persoana salariatului, conform art. 61 lit d) din Codul muncii?