avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea pe o perioada determinata pe un post cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea pe o perioada determinata pe un post cu studii superioare a unui salariat din institutie

Intr-o institutie publica un salariat incadrat pe un post de referent de specialitate cu studii superioare pleaca in concediu fara plata (suspendare CIM) pe o perioada de un an. In institutie, doi salariati care indeplinesc conditiile de incadrare a acelui post dar care sunt incadrati pe posturi cu studii medii, solicita prin cerere adresata angajatorului sa fie trecuti temporar pe acel post. Cum va proceda angajatorul pentru ca acel post sa fie incadrat pe perioada de suspendare a CIM apartinand titularului postutlui?
Cel mai recent răspuns: gabiisuf , utilizator 13:43, 5 Octombrie 2013
Avand in vedere ca este vorba de INCADRAREA unei functii intr-o institutie publica nu cred ca se poate intrucat, daca nu ma insel, la aceasta data toate posturile bugetare sunt blocate. Se poate solicita deblocarea functiei respective si in cazul in care se aproba solicitarea, postul se scoate la concurs (concurs la care poate participa orice persoana, chiar si din afara institutiei, care indeplineste conditiile ocuparii functiei) si se incheie un contract individual de munca pe perioada determinata (care coincide perioadei in care angajatul dvs, are suspendat contractul individual de munca). Notiunea de transfer nu este reglementata de Codul muncii, deci nu se poate. Detasarea implica 2 angajatori distincti si nu este cazul, pt ca inteleg ca este vorba de acelasi angajator. Cumulul de funcții nu este posibil la modul concret in sistemul bugetar pt ca implica doua contracte de munca distincte, situatie care ne duce cu gandul la timpul de munca care este de 40 de ore pe saptamana (cu atat mai mult cu cat este o institutie publica), deci cele 8 ore pe zi de munca/40 ore pe saptamana, ar trebui impartite intre cele doua functii si chiar si asa...al doilea contract (ca sa existe) presupune concurs pe post pentru ocuparea lui...posturi care in sistemul bugetar sunt blocate. Din punctul meu de vedere varianta ar fi de deblocare a functiei respective, daca reusiti si concurs pe post. Dar e doar o parere!:-/ . Desigur exista si posibilitatea ca unul dintre salariati sa indeplineasca atributiile postului respectiv dar este doar o modalitate de a-l incarca cu sarcini dar fara a fi remunerat corespunzator si nu cred ca aceasta era ideea, ci de a fi platit pe functie cu studii superioare, deci aceasta nu este o solutie buna pentru salariat...dar convenabila pentru angajator!:)
Posturile temporar vacante se pot scoate la concurs fara deblocare deoarece acele posturi sunt bugetate...Conform prevederilor Legii 284/2010 absolventii de studii superioare pot fi incadrati pe functii prevazute in organigrama institutiei, prin transformarea postului sau prin trecerea pe o functie vacanta cu studii superioare din institutie. Aici este vorba teoretic de o trecere dar pe perioada determinata si sunt doi salariati. Multumesc de raspuns ysa23 dar nu e un raspuns tocmai la subiect. Si sa nu uitam prevederile art. 41 din Legea 53/2003 privind modificarea CIM...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajarea pensionarului cu contract pe perioada nedeterminata din perioada determinata alex15mariana alex15mariana Buna ziua, mama mea a iesit la pensie a avut cumul cu functia in continuare timp de 3 ani fara sa mai dea un examen dupa acei 3 ani a dat examen si a angajat-o ... (vezi toată discuția)
Poate fi ocupat un post vacant pe perioada nedeterminata de catre un angajat pe perioada determinata prin redistribuire? LucianT LucianT Este vorba de un spital, posturile au aceeasi specialitate, acelasi nivel de studii si apartin de aceeasi structura (Laborator de analize medicale). Postul pe ... (vezi toată discuția)