avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Angajarea pensionarului cu contract pe perioada ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Angajarea pensionarului cu contract pe perioada nedeterminata din perioada determinata

Buna ziua, mama mea a iesit la pensie a avut cumul cu functia in continuare timp de 3 ani fara sa mai dea un examen dupa acei 3 ani a dat examen si a angajat-o tot pe perioada determinata si in fiecare an facea cerere de continuitate. In luna martie 2016, trec si cei 3 ani si i s-a spus ca trebuie sa dea din nou examen , exista vreo posiblitate ca sa nu mai dea examen si sa-si continuie munca, macar pe un an de zile?
Va rog daca puteti sa ma ajutati si daca exista posibilitatea, care este legea si articolul de lege? ca sa mearga la cei de la resurse umane .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:13, 20 Ianuarie 2016
1. Daca este vorba de o institutie bugetara atunci trebuie sa dea examen dupa fiecare incetarea a contractului individual de munca (CIM) pentru a incheia un nou CIM.

2. Prelungirea unui CIM pe perioada determinata nu este considerata un nou CIM.
alex15mariana :

Fiind vorba despre sectorul bugetar, atunci nu poate continua activitatea fara organizarea unui examen sau concurs.

Uitati baza legala:

Art. 30. C.mun.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
....


HG 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice :

art. 1
(1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzător unei funcţii contractuale se face prin concurs sau examen, în limita posturilor vacante sau temporar vacante prevăzute în statul de funcţii.
....

Art. 83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
...
g) angajarea pensionarilor care, in conditiile legii, pot cumula pensia cu salariul;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi ocupat un post vacant pe perioada nedeterminata de catre un angajat pe perioada determinata prin redistribuire? LucianT LucianT Este vorba de un spital, posturile au aceeasi specialitate, acelasi nivel de studii si apartin de aceeasi structura (Laborator de analize medicale). Postul pe ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare maryan52 maryan52 pe 15.01.2014 mi-a incetat contractul individual de munca pentru varsta standard pensionare; seful de sectie a solicitate reangajarea in acelasi post pe durata ... (vezi toată discuția)