avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasare personal auxiliar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasare personal auxiliar

Speta: 1. O persoana angajata pe durata determinata - didactic auxiliar ( in locul unei doamne care este in crestere copil) poate fi detasata la alta scoala pe un post similar?.
2. La sfarsitul contractului pe durata determinata poate ramane la scoala unde este detasata ? sau trebuie scos postul la concurs. Multumesc
Cel mai recent răspuns: uta72 , utilizator 19:45, 12 Martie 2013
Da, poate fi detasata .. insa la expirarea duratei c.i.m. va trebui sa incheie un nou c.i.m. cu unitatea unde este detasata ...angajarea va avea loc in conditiile prevazute de legislatia in materie.
Multumesc. "angajarea va avea loc in conditiile prevazute de legislatia in materie." Imi puteti spune baza legala?

Art.30 C.mun.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
...

HG nr.286/2011 - Anexa – Regulament - cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice

TITLUL I
Organizarea si desfasurarea concursului de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant pentru personalul contractual

CAPITOLUL I
Organizarea concursului de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant pentru personalul contractual
SECTIUNEA 1
Dispozitii generale

Art. 1. — (1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzator unei functii contractuale se face prin concurs sau examen, in limita posturilor vacante sau temporar vacante prevazute in statul de functii.
(2) In cazul in care la concursul organizat se prezinta un singur candidat, ocuparea postului se face prin examen.
....
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi ocupat un post vacant pe perioada nedeterminata de catre un angajat pe perioada determinata prin redistribuire? LucianT LucianT Este vorba de un spital, posturile au aceeasi specialitate, acelasi nivel de studii si apartin de aceeasi structura (Laborator de analize medicale). Postul pe ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare maryan52 maryan52 pe 15.01.2014 mi-a incetat contractul individual de munca pentru varsta standard pensionare; seful de sectie a solicitate reangajarea in acelasi post pe durata ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar pentru limita de varsta Aura Pop Aura Pop Buna seara Lucrez intr-o primarie , un functionar public urmeaza sa se pensioneze pentru limita de varsta si primarul vrea sa IL tina in ... (vezi toată discuția)