avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare dupa pensionare

pe 15.01.2014 mi-a incetat contractul individual de munca pentru varsta standard pensionare; seful de sectie a solicitate reangajarea in acelasi post pe durata determinata din necesitatea serviciului si lipsa personal; Managerul institutiei a aprobat si a trecut pe referat aprobat"catre RUNOS, a se pune in aplicare " de ce nu mi s-a facut contract de munca cu durata determinata in aceeasi functie incepand cu desfacerea contractului munca pentru pensionare, in schimb mi s-a comunicat ca va trebui sa dau concurs cand se va scoate postul meu la concurs? decizia Managerului "De Acord" A se pune in aplicare" nu aduce de la sine reangajarea pe perioada determinata a mea ca pensionar, fara a mai astepta scoatere la concurs?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:42, 22 Ianuarie 2014
Este vorba despre sectorul bugetar sau privat?
bugetar
C.mun.
Art. 30.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

(2) Posturile vacante existente in statul de functii vor fi scoase la concurs, in raport cu necesitatile fiecarei unitati prevazute la alin. (1).
(3) In cazul in care la concursul organizat in vederea ocuparii unui post vacant nu s-au prezentat mai multi candidati, incadrarea in munca se face prin examen.
....


HG nr.286/2011, ANEXA - Regulament-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice


Art. 1. — (1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzator unei functii contractuale se face prin concurs sau examen, in limita posturilor vacante sau temporar vacante prevazute in statul de functii.
(2) In cazul in care la concursul organizat se prezinta un singur candidat, ocuparea postului se face prin examen.


Asadar, incadrarea dvs dupa pensionare trebuie sa se faca fie prin concurs, fie prin examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare 2014 Aura Pop Aura Pop Buna seara Primaria are in organigrama un post vacant de asistent medical principal , post finantat de la capitolul bugetar sanatate .Banii ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca... cu concurs sau fara concurs?? alessiaionescu alessiaionescu Sunt angajata pe perioada determinata pe un post de muncitor tr. III. La un liceu. In luna ianuarie 2014, secretarul s-a pensionat la limita de varsta, postul ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionar pentru limita de varsta Aura Pop Aura Pop Buna seara Lucrez intr-o primarie , un functionar public urmeaza sa se pensioneze pentru limita de varsta si primarul vrea sa IL tina in ... (vezi toată discuția)