avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca... Cu concurs sau fara concurs??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca... Cu concurs sau fara concurs??

Sunt angajata pe perioada determinata pe un post de muncitor tr. III. La un liceu. In luna ianuarie 2014, secretarul s-a pensionat la limita de varsta, postul devenind vacant. Intrucat intrunesc toate conditiile conform postului de secretar, am mai lucrat ca secretara din martie 2007 pana in septembrie 2010, fiind restructurata ilegal deoarece eram unic intretinator, divortata, avand un copil spre crestere si ingrijire, revenita in 2012 noiembrie in aceeasi unitate, in urma unui concurs, va intreb: conf. Art. 86 si 87 din Codul Muncii - Legea 53/2003 actualizat, ma pot reintoarce pe postul de secretar devenit vacant, fara concurs, deoarece angajatii pe perioada determinata din unitate au prioritate la angajare, conform pregatirii profesionale pe posturile vacante, fara concurs? Va multumesc respectuos!
Cel mai recent răspuns: alessiaionescu , utilizator 20:34, 11 Februarie 2014
Nu exista nicio astfel de prevedere: angajatii pe perioada determinata din unitate au prioritate la angajare, conform pregatirii profesionale pe posturile vacante, fara concurs

Angajarea in sectorul bugetara se face fie prin examen, fie prin concurs.

Art.30 C.mun.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

(2) Posturile vacante existente in statul de functii vor fi scoase la concurs, in raport cu necesitatile fiecarei unitati prevazute la alin. (1).
(3) In cazul in care la concursul organizat in vederea ocuparii unui post vacant nu s-au prezentat mai multi candidati, incadrarea in munca se face prin examen.
(4) Conditiile de organizare si modul de desfasurare a concursului/examenului se stabilesc prin regulament aprobat prin hotarare a Guvernului .

HG nr. 286/2011 - aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale din sectorul bugetar
art. 1. (1) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant corespunzator unei functii contractuale se face prin concurs sau examen, in limita posturilor vacante sau temporar vacante prevazute in statul de functii.
(2) In cazul in care la concursul organizat se prezinta un singur candidat, ocuparea postului se face prin examen.
Dar, daca eu am fost restructurata ilegal, pot ataca prin contencios-administrativ, modul abuziv de reducere a postului meu, din motive neimputabile mie, conform Organigramei ISJ - 2010, sa am castig de cauza, intrucat in toti acesti ani am asteptat iesirea colegului meu la pensie pentru limita de varsta stiind ca voi putea accede la post deoarece in multe din sedintele de la Consiliul de Administratie, am in unanimitate avizul de a reveni pe post. Va multumesc!
Cand ati fost restructurata?
In sept. 2010, septembrie.
Orice actiune a dvs de a contesta acea decizie va fi sortita esecului., deoarece se va invoca prescriptia dreptului la actiune.

Alte discuții în legătură

Reangajare dupa pensionare maryan52 maryan52 pe 15.01.2014 mi-a incetat contractul individual de munca pentru varsta standard pensionare; seful de sectie a solicitate reangajarea in acelasi post pe durata ... (vezi toată discuția)
Angajare 2014 Aura Pop Aura Pop Buna seara Primaria are in organigrama un post vacant de asistent medical principal , post finantat de la capitolul bugetar sanatate .Banii ... (vezi toată discuția)
Detasare personal auxiliar uta72 uta72 Speta: 1. O persoana angajata pe durata determinata - didactic auxiliar ( in locul unei doamne care este in crestere copil) poate fi detasata la alta scoala ... (vezi toată discuția)