avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Un angajat in postul de tehnician dentar in sistem de salarizare in cadrul unei institutii sanitare nu mai este inregistrat in Ordinul Tehnicienilor Dentari din Romania deoarece nu si-a platit cotizatia catre Ordin si nici nu doreste acest lucru.
Avand in vedere prevederile art. 7 lit. c) din Legea 96/2007 privind exercitarea profesiei de tehnician dentar in Romania precum si fisa postului in care se mentioneaza in mod expres ca salariatul sa aiba vizat certificatul de membru al OTDR, angajatorul poate dispune concedierea acestuia pentru motive care tin de persoana salariatului, conform art. 61 lit d) din Codul muncii?
Cel mai recent răspuns: gabiisuf , utilizator 10:47, 3 Februarie 2013
Nu se poate dispune concedierea in baza art.61 lit.d C.mun. - necorespundere profesionala . Este o aberati sa considerati ca neplata contrributiei = necorespundere profesionala.

Se poate folosi art.52 C.mun :
(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii:
.....
e) pe durata suspendarii de catre autoritatile competente a avizelor, autorizatiilor sau atestarilor necesare pentru exercitarea profesiilor.
......
Multumesc freeelis. Corecta observatia ta. Dar intrebarea este daca in termen de 6 luni de la data suspendarii angajatul nu si-a obtinut avizul din cauza sa, pot invoca art. Art. 50. lit h pentru incetarea de drept a contractului individual de munca?
- Contractul individual de muncă se suspendă de drept în următoarele situaţii:
h) de la data expirării perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizaţiile ori atestările necesare
pentru exercitarea profesiei. Dacă în termen de 6 luni salariatul nu şi-a reînnoit avizele, autorizaţiile ori atestările necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de muncă încetează de drept;
Da, puteti sa va prevalati de prevederile acestui articol din Codul Muncii...
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere asistent medical lady_c29 lady_c29 Asistentii medicali pot practica meseria doar daca sunt inscrisi si au avizul anual al OAMMR . Acest lucru presupune unele costuri- o taxa anuala si efectuarea ... (vezi toată discuția)
Somaj, concediere cf art 61 lit d codul muncii bicaallin bicaallin Are dreptul la somaj o persoana careia i-a fost desfacut contractul individual de munca in baza articolului 61 litera d din codul muncii? [quot]Art. 61. ... (vezi toată discuția)
Concediere salariat aida33 aida33 Angajatorul poate concedia o persoana , care lucreaza in institutie de 15 ani si care in urma tehnologizarii , aceasta s-a dovedit incapabila sa faca fata ... (vezi toată discuția)