avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere asistent medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere asistent medical

Asistentii medicali pot practica meseria doar daca sunt inscrisi si au avizul anual al OAMMR . Acest lucru presupune unele costuri- o taxa anuala si efectuarea unor cursuri. Cum se poate concedia un asistent care refuza sa isi reinnoiasca viza? Este corect cu art. 61 lit d ( necorespundere profesionala)?
Cel mai recent răspuns: lady_c29 , utilizator 14:22, 4 Aprilie 2016
Art. 50 C.mun.
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
....
g) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;
h) de la data expirarii perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei. Daca in termen de 6 luni salariatul nu si-a reinnoit avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de munca inceteaza de drept;
....
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere gabiisuf gabiisuf Un angajat in postul de tehnician dentar in sistem de salarizare in cadrul unei institutii sanitare nu mai este inregistrat in Ordinul Tehnicienilor Dentari ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada preavizului CRAPISTUL CRAPISTUL Sunt angajat al unei firme de paza si sunt in perioada preavizului mai avand din preaviz pana la data de 01.03.2016. Intre timp m am inbolnavit si incepand cu ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala - suspendare administrator/director general vero_b22 vero_b22 Am urmatoarea speta, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiuni de instigare la fals intelectual art. 47 raportat la art 321 Cp, pe ... (vezi toată discuția)