avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in perioada preavizului

Sunt angajat al unei firme de paza si sunt in perioada preavizului mai avand din preaviz pana la data de 01.03.2016. Intre timp m am inbolnavit si incepand cu data de 26.03 sunt in concediu medical. doctorul specialist mi a dat concediu medical pana pe 29 .03 inclusiv urmand ca cu data de 01.03 sa l prelungeasaca in continuare.
Am anuntat firma ca intrerup preavizul si ca sunt in concediu medical si ei mi au spus ca dupa data de 01.03 nu mai este valabil concediu de odihna si ca ar trebui sa merg la cada de asigurarii sa mi l plateasca desi eu m ai am de efectuat 4 zile din preaviz . Este corect ce spun cei de la firma .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:05, 26 Februarie 2016
1. Din Codul muncii:

Art. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
a) concediu de maternitate;
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
c) carantina;
d) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;
e) indeplinirea unei functii de conducere salarizate in sindicat;
f) forta majora;
g) in cazul in care salariatul este arestat preventiv, in conditiile Codului de procedura penala;
h) de la data expirarii perioadei pentru care au fost emise avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei. Daca in termen de 6 luni salariatul nu si-a reinnoit avizele, autorizatiile ori atestarile necesare pentru exercitarea profesiei, contractul individual de munca inceteaza de drept;
i) in alte cazuri expres prevazute de lege.


Art. 75
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.

(3) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin.(2).


2. - Asadar angajatorul dvs. nu are dreptate.
- Fiecare concediu medical al dvs. suspenda perioada de preaviz care se va relua, de unde a ramas, dupa fiecare concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere asistent medical lady_c29 lady_c29 Asistentii medicali pot practica meseria doar daca sunt inscrisi si au avizul anual al OAMMR . Acest lucru presupune unele costuri- o taxa anuala si efectuarea ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz elagrosu elagrosu Buna seara, Va rog sa imi spuneti daca perioada de preaviz (deja au trecut 10 zile din cele 20) poate fi intrerupta ca urmare a unei cercetari ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim - somaj Marti Marti Buna ziua! Lucrez de 15 ani la o firma si seful mi-a zis sa caut in alta parte un servici. Din 20 august sunt in C.O. ( 20 de zile ), iar dupa expirarea ... (vezi toată discuția)