avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate AlexStoica

Activitate AlexStoica

Răspuns la discuția Impiedicare dezbatere succesiune
Dna. Romascanu, chiar nu va inteleg atitudinea. Există undeva aici pe forum, specificat ce si cat putem intreba. Fiecare isi exprima "nedumeririle" , cine doreste răspunde, cine nu...nu. Simplu! Orice avocat caută spete asemănătoare, de ce eu, ca si client nu m-as putea documenta. Dacă rostul acestui forum e altul, poate îmi spuneti Dvs. In rest, va doresc o zi buna!
Răspuns la discuția Impiedicare dezbatere succesiune
Si am fost si la notar....care mi-a pus urmatoarea intrebare ”sunteti sigur ca actul de vanzare-cumparare dintre parinti si sora, cu clauza viagera a unei rude in varsta - decedata ulterior, nu este o donatie ascunsa si, de fapt, prin aceasta vi s-a incalcat rezerva succesorala?!” Mentionez ca parintii mei recunosc ca nu s-a dat nici un leu, totul a fost fictiv (nu stiu daca si pretul trecut in contract era real, sau nu..).
Adica, as putea sa ma mai gandesc si la alte variante de cote succesorale?
Vreau sa fiu bine inteles, vreau o succesiune legala si corecta, atat tot.
Răspuns la discuția Impiedicare dezbatere succesiune
NU s-au pus niciodata in discutie bunurile de uz casnic, sau orice alte bunuri (indiferent cum se numesc ele), cum nu s-a pus niciodata in discutie ca nu si-ar primi, conform legii, partea lui din succesiune. De la inceput i-am comunicat ca orice se afla in casa ii va apartine, daca isi doreste, evident.
Indignarea noastra a fost ca desi de cca un an incercam sa luam legatura cu sotul supravietuitor (prima oara nu a raspuns la telefoane, apoi si-a schimbat numarul de telefon fiind nevoiti sa-l aflam de la prieteni comuni, apoi a invocat probleme medicale si plecare din Bucuresti pentru o perioada lunga de timp, el fiind insa in localitate, fapt comunicat de catre colegii de job), cu 2 luni inainte de expirarea termenului de 2 ani nu ne suna el, ne suna ”avocatul” care, printre altele....aminteste de o sulta pentru ”oarece imbunatatiri” (este strict vorba de gresie, faianta si parchet, altceva in mod deosebit nu exista, pentru ca, repet, cel care a facut toate amenajarile este tatal nostru, participant, de asemenea, la o cota din mostenire, alaturi de mama noastra, ambii fiind in viata). Vorba lui tata : ”sa cer si eu cota parte pentru ”mana de lucru” ?”.
Deci, maine depun actele la notar, pentru ca interesul nostru este, in continuare, sa dezbatem succesiunea in mod amiabil si in termen, fapt comunicat si avocatului celeilalte parti, mai departe, vom vedea dupa intalnirea pe care o vom avea in prezenta ambilor avocati (pentru ca si eu mi-am informat avocatul despre ”noutatile” aparute).
Cat despre toate datoriile ramase (intretinere neplatita de cateva luni, impozite neachitate - fapt recunoscut de sotul supravietuitor si , poate, si celelalte utilitati, cine le va plati? Presupun ca cel care si in acest moment beneficiaza de ”dreptul de abitatie”, nu?!
O singura ”nedumerire” mai am: mama sau tata ar avea acces in vreun fel in acel apartament, sa doarma o noapte (sa zicem ca ai mei, domiciliati in alta localitate, vin in Bucuresti la cumparaturi si nu au unde dormi, de ex.) ?! Sau acces vor avea doar dupa finalizarea actelor.
Multumesc , dna. Romascanu!
Răspuns la discuția Impiedicare dezbatere succesiune
Se pare ca ex-cumnatul incepe sa se ”agite”. Am fost sunat de avocatul sau (?!) care propune o intalnire pentru a stabili partile care ni se cuvin (oare Codul Civil nu e la fel pentru toti?!), printre care a afirmat ca toate bunurile din casa sunt ale sotului supravietuitor ”si este foarte clar, nu?!”, dar ca acesta a facut si ”investitii” in casa...si poate le ”analizam” si pe acestea.
Nici nu stiu daca sa rad sau nu....adica isi ia mobila, electrocasnicele, etc....dar vrea si faianta si gresia si tocurile de la usi?!
Dar daca apartamentul a fost renovat inainte de data casatoriei (culmea este ca l-a renovat chiar tatal nostru, care a fost zidar, faiantar, etc) ce pretentii sa aiba?
Undeva imi scapa ceva....
Răspuns la discuția Impiedicare dezbatere succesiune
Am intrat deja in posesia duplicatului
Răspuns la discuția Impiedicare dezbatere succesiune
Suntem din Bucuresti, apartamentul este in Bucuresti, sora a decedat pe raza unei comune din județul Prahova. Sotul locuieste in apartamentul surorii, doar ca pe buletin nu a avut niciodată domiciliul acolo. Asta nu e o problema pt ca eu doresc sa-i dau banii asa cum doreste, exact cat spune legea, doar ca tot amana, si trecem de termenul de 2 ani.
Chiar acum mă îndrept spre primărie sa solicit duplicatul.
Asa stiam si eu, dar gasisem pe acest forum si varianta ”de la ultimul domiciliu al defunctului”.
Multumesc.
Sora mea a decedat intr-un accident rutier pe raza unei comune aflate la cca 50 km de Bucuresti.
Doresc sa dezbat succesiunea, dar sotul supravietuitor detine certificatul in original si amana prezentarea la notar.
Pentru a obtine un duplicat, trebuie sa a prezint la primaria comunei pe raza careia a avut loc accidentul si care a eliberat certificatul (detin o copie a acestuia) sau pot obtine acest duplicat si din Bucuresti de la primaria sectorului unde a avut domiciliul?
Multumesc.
Răspuns la discuția Impiedicare dezbatere succesiune
Poate cineva sa-mi spuna in cat timp este eliberat un duplicat dupa un act (certificat de deces)?
Multumesc.
Răspuns la discuția Impiedicare dezbatere succesiune
Sotul supraviețuitor nu avea domiciliul din buletin la acea adresa si evident ca nici acum pentru ca sora mea, din motivele ei, nu l-a luat in spatii. In buletin are un alt domiciliu. Dar, evident, locuia la acea adresa. Sa inteleg ca desi sotul, care locuiește la câteva străzi de mine, care ne-a comunicat ca doreste bani si are si certificatul in original, daca amana sa vina la notar (desi in 2 luni trece termenul de 2 ani), trebuie ca eu sa umblu sa obtin duplicatul?
Faptul ca domiciliul nu l-a avut niciodată la acel apartament, poate avea vreo implicatie?