avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Activitate SilviuDaniel

Activitate SilviuDaniel

Un angajat din subordinea sotiei a introdus gresit o suma in casa de marcat, practic a primit 100 de lei si a introdus 1000 de lei. La numararea caselor de marcat s-a descoperit greseala si suma suma lipsa se vrea a fi imputata sotiei si angajatului din subordine. Este legala aceasta procedura? Daca se recurge la recuperarea sumei inseamna ca este un prejudiciu, trebuie anuntata vreo autoritate a statului despre procedura asta (politie, fisc...)? Va multumesc mult!
0.79 in aer si 1.10 in sange
Puteti sa-mi spuneti cand pot incepe sa-mi fac dosarul pentru redobandire? Se calculeaza 6 luni de la decizie sau de cand hotararea a devenit definitiva? Pot sa-mi fac dosarul cu 1 luna inainte de a se implini cele 6 luni?
Multumesc mult!
Va multumesc pentru raspunsuri doamna av. simonette12, imi cer scuze pentru multele intrebari, nu sunt deloc familiarizat cu limbajul juridic, nici nu vreau sa-mi fie nevoie sa fiu. :) Am platit amenda si cheltuielile judiciare inainte de data limita de apel, am fost la tribunal si au spus sa revin cu chitanta peste cateva zile, sper sa nu faca parchetul apel si sa o iau de la capat.
Multumesc frumos pentru rabdare, stima!
Bun, am primit acasa Comunicarea Hotararii Penale, eu nu doresc sa fac apel, hotararea ramane definitiva? Ma pot astepta ca procuratura sa faca apel? Cand pot plati amenda, dupa ce trec cele 10 zile de la comunicare sau inainte? Cheltuielile judiciare tot la administratia financiara locala se platesc?
Multumesc mult!
P.S.
obligă inculpatul Silviu – Daniel la plata sumei de 530 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 2300 lei aferentă fazei de urmărire penală.

suma este 230 de lei in comunicatul primit acasa.
Va multumesc din suflet, chiar e adevarata afirmatia?
Daca o platiti pana expira cele 10 zile veti putea da examen auto dupa cum v-a zis mai sus , 6 luni. Daca nu , veti da examen dupa ce veti face scoala auto din nou dar la expirarea zilelor de condamnare .
Multumesc, consider ca am scapat ieftin pentru prostia pe care am facut-o...
"Condamnare fără acord de recunoaștere", ce inseamna asta? Eu am recunoscut fapta in toate etapele.
Buna seara, am primit o solutie a primului dosar penal din viata mea si nu prea stiu cum se traduce...
"05.06.2014
Oră: 09:30
Document: Hotarâre numarul 12xx/2014 din data 05.06.2014
Tip soluţie: Condamnare fără acord de recunoaștere
Soluție pe scurt: În baza art. 386 alin. 1 Noul Cod de procedură penală, în referire la art. 5 Noul Cod penal, schimbă încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina inculpatului Silviu - Daniel, din infracţiunea de ”conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbiba?ie alcoolică peste limita legală”, prevăzută ?i pedepsită de art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 republicată, în infrac?iunea de ”conducere a unui vehicul sub influen?a alcoolului sau a altor substan?e”, prevăzută ?i pedepsită de art. 336 alin. 1 Noul Cod penal. În baza 336 alin. 1 Noul Cod penal, cu aplicarea art. 5 Noul Cod penal, art. 396 alin. 10 Noul Cod de procedură penală ?i art. 61 alin. 4 lit. c) Noul Cod penal, condamnă inculpatul Silviu – Daniel la pedeapsa amenzii de 135 zile - amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 10 lei (faptă din 23.11.2013). Pune în vedre inculpatului prevederile art. 63 Noul Cod penal, potrivit cărora în cazul sustragerii cu rea-credin?ă de la executarea amenzii, instan?a va înlocui această pedeapsă cu pedeapsa închisorii. În baza dispoziţiilor art. 274 alin. 1 raportat la art. 272 Noul Cod de procedură penală și art. 6 din Protocolul încheiat între Ministerul Justiţiei și UNBR, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat (av. G Manuela) în cuantum de 200 lei, va fi plătit către Baroul de Avocaţi Galaţi din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei, urmând a rămâne în sarcina statului. În baza art. 274 alin. 1 Noul Cod de procedură penală, obligă inculpatul Silviu – Daniel la plata sumei de 530 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 2300 lei aferentă fazei de urmărire penală. Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei, care se va depune la Judecătoria Gala?i, potrivit art. 409-410 Noul Cod de procedură penală,. Pronun?ată în ?edin?ă publică, astăzi, 05.06.2014.
Complet: CP.2n"
Ce nu inteleg: cat si unde platesc, este amenda penala (la tribunal am auzit ceva de inchisoare cu suspendare), trebuie sa astept decizia in posta, cand mai pot da examen pentru permis auto?
Multumesc mult!!!
Am inteles, multumesc frumos!
Titlul executoriu cat este valabil, pot peste sa spunem 10-15 ani sa obtin executarea silita a persoanei presupunand ca atunci isi va cumpara ceva?
Nu fac nici o confuzie domnule avocat, eu chiar nu am cunostinte in domeniul asta, pana la urma in care proces se poate emite mandat de aducere (presupunand ca este in tara, sau cand o fi in tara)? Daca am pierdut cateva mii de lei platind datoria o datorie care nu este a mea, de-al dracu mai platesc numai ca sa sa-i creez beneficiarei creditului macar neplaceri, daca nu rambursarea datoriei.
Multumesc pentru rabdare.
Nu urmaresc neaparat sa-mi recuperez banii, am 99,9% sanse sa nu reusesc asta, ci mai degraba sa "deranjez" acea persoana, sa fie citata si obligata sa se prezinte la un proces in Romania. Noi ne "deranjam" lunar ca sa mergem sa-i platim datoria iar ea nici scuze prin telefon nu a binevoit sa ofere.