Am citit dispozitiile respective si am observat ca pt primele 6 luni nu este nevoie de acordul functionarului ci abia in cazul in care s-ar prelungi ar fi nevoie de acordul sotiei in cazul de fata.
Dilema noastra era daca este obligata sa semneze de luat la cunostinta...
Multumesc!
Desi e greu de digerat, se va supune deciziei.
A sunat-o sefa nervoasa si i-a zis pe un ton imperativ sa mearga sa semneze dispozitia primarului ca altfel o baga in Consiliul de Disciplina.
Ma gandesc totusi ca exagereaza. Doar daca nu s-ar supune dispozitiei ar fi indisciplina, cred.
Sotia mea lucreaza in cadrul unei primarii dintr-un sector al mun. Bucuresti. Sefa ei de serviciu este obisnuita sa lucreze la limita legii si peste. Sotia mea a refuzat astfel de practici si intr-un final, azi i-a fost prezentata o dispozitie de mutare temporara pe 6 luni in cadrul altui serviciu din primarie, pe motiv ca sefa de la acel serviciu a solicitat personal suplimentar si ea a fost considerata cea mai potrivita, desi serviciul unde a fost mutata are schema plina, iar de unde pleaca mai sunt posturi vacante.
Sotia a refuzat sa semneze dispozitia de mutare, insa a declarat ca se va prezenta la noul loc de munca.
Intrebari:
- are vreun rost sa conteste la ANFP dispozitia respectiva? (sefa este cunoscuta ca avand relatii sus-puse la ANFP)
- are obligatia sa semneze dispozitia respectiva?
Va multumesc!
Buna ziua,
Sotia mea este angajat al unei mici societati de brokeraj in asigurari, care are doar 2 angajati si 2 patroni. Pana de curand sotia mea era unic angajat, fiind implorata sa vina de la o firma mare de asigurari, si fiind ademenita cu un alariu mare.
Dupa ce au angajat a doua persoana, prin vara anului trecut, patroana a inceput sa dea semne de raceala, insa i-a facut contract de munca pe perioada nedeterminata sotiei.
Intre timp, noul angajat, le-a intrat patronilor la suflet, asa ca au hotarat sa scape de sotia mea. Pe 21 ian au chemat o alta fata la interviu.
Pe 31 ianuarie au chemat-o in birou si i-au spus ca nu mai au nevoie de serviciile ei, si sa plece, ca daca nu, ii desfiinteaza postul.
Sotia mea le-a spus ca nu-si da demisia pur si simplu, ci sa i se ofere 2 sau 3 salarii compensatie pana isi va gasi de lucru, ori sa-i desfiinteze postul ca sa poata beneficia de ceva somaj in cazul in care nu gasim un loc de munca repede.
I-au spus ca de fapt, nu vor sa desfiinteze ca vor angaja pe altcineva, dar ca sa se mai gandeasca ce face, ca daca e sa-i desfaca CIM vor organiza comisie si va fi rau pentru ea.
Mai avea 8 zile de CO din 2012 si i-au spus sa le ia pe alea si sa mai gandeasca. Acum e acasa.... si saptamana viitoare nu stim ce sa ne facem..
Pot sa organizeze comisie, asa, pe nepusa masa? Pana acum nu s-au plans de activitatea ei... nu e vorba de necorespundere profesionala... dar dupa ei poate fi orice.. angajatii nu mai au niciun drept. Te trimit acasa... Avem un copil.... rate. nu stim ce sa facem.