avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Mutare temporara functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Mutare temporara functionar public

Sotia mea lucreaza in cadrul unei primarii dintr-un sector al mun. Bucuresti. Sefa ei de serviciu este obisnuita sa lucreze la limita legii si peste. Sotia mea a refuzat astfel de practici si intr-un final, azi i-a fost prezentata o dispozitie de mutare temporara pe 6 luni in cadrul altui serviciu din primarie, pe motiv ca sefa de la acel serviciu a solicitat personal suplimentar si ea a fost considerata cea mai potrivita, desi serviciul unde a fost mutata are schema plina, iar de unde pleaca mai sunt posturi vacante.
Sotia a refuzat sa semneze dispozitia de mutare, insa a declarat ca se va prezenta la noul loc de munca.
Intrebari:
- are vreun rost sa conteste la ANFP dispozitia respectiva? (sefa este cunoscuta ca avand relatii sus-puse la ANFP)
- are obligatia sa semneze dispozitia respectiva?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
dannegru, utilizator
Cel mai recent răspuns: ElenaMS , utilizator 20:52, 9 Februarie 2018
nu are ce face daca vrea sa isi pastreze postul
sa accepte si asta este !
acordul sotiei dumneavoastra nu este nici obligatoriu nici necesar !
V-as recomanda sa aveti in vedere si prevederile legii 188/1999 privind functionarii publici referitoare la detasarea si delegarea acestora si cand este nevoie de acordul functionarului.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
ionu roman, utilizator
Multumesc!
Desi e greu de digerat, se va supune deciziei.
A sunat-o sefa nervoasa si i-a zis pe un ton imperativ sa mearga sa semneze dispozitia primarului ca altfel o baga in Consiliul de Disciplina.
Ma gandesc totusi ca exagereaza. Doar daca nu s-ar supune dispozitiei ar fi indisciplina, cred.
Am citit dispozitiile respective si am observat ca pt primele 6 luni nu este nevoie de acordul functionarului ci abia in cazul in care s-ar prelungi ar fi nevoie de acordul sotiei in cazul de fata.
Dilema noastra era daca este obligata sa semneze de luat la cunostinta...
In Legea 188/1999 , mutarea functionarului public are text de lege distinct de delegare/detasare.

Alte discuții în legătură

Mutare politist detasat Justitiarul711 Justitiarul711 Care este posibilitatea legala ca un politist detasat pe o perioada de 6 ani de la MAI la primarie, in cadrul Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva adinutza.2008 adinutza.2008 Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, ... (vezi toată discuția)
Numire functionar floriana.muc floriana.muc numirea unui functionar printr-o dispozitie a directorului cu art 100/ 188/1999 , intr un alt compartiment datorita reorganizarii ,fara acordul salariatului ... (vezi toată discuția)