avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... numire functionar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

numire functionar

numirea unui functionar printr-o dispozitie a directorului cu art 100/ 188/1999 , intr un alt compartiment datorita reorganizarii ,fara acordul salariatului este legala?
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
floriana.muc, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:42, 12 Ianuarie 2010
legea nr.188/1999
"RT. 91
(1) Mutarea pe o altă funcţie publică din cadrul autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă sau temporară.
(2) Mutarea definitivă pe o altă funcţie publică vacantă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie sau de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor prevăzute în fişa postului. În acest caz este necesar acordul scris al funcţionarului public;"
Daca insa, nu a fost vorba de mutarea definitiva in cadrul altui compartiment, ci functia publica pe care dvs. ati ocupat-o.,s-a redus, ca urmarea a reorganizarii institutiei( organigrama aprobata, aviz ANFP, etc), atunci, datele problemei se schimba, insa trebuia sa fiti instiintata despre acest lucru, data la care, ar fi trebuit sa fiti instiintata despre posturile vacante din institutie. :)
multumesc, dar este vorba de infiintarea unui alt compartiment, cel pe care ma dat examen exista in continuare, si pt ca nu aveau personal in noul compartiment au hotarat sa mi dea mie o dispoztitie de numire la respectivul compartiment, desi eu am refuzat, Este obligatoriu acorful meu?
In mod categoric da, pentru ca, este vorba de mutarea in cadrul altui compartiment, si in acest caz, devin incidente prevederile art. 91 alin. (2) din legea nr.188/1999 . :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva adinutza.2008 adinutza.2008 Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, ... (vezi toată discuția)
Pentru mutarea definitiva este necesar avizul anfp? gabrielatei gabrielatei VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA PENTRU MUTAREA DEFINITIVA A UNUI FUNCTIONAR PUBLIC IN CADRUL ALTUI COMPARTIMENT, ESTE NECESAR AVIZUL A.N.F.P.? (vezi toată discuția)
Mutare definitiva functionar public gabi1974 gabi1974 Am primit o decizie de mutare definitiva la un alt compartiment fara sa mi se ceara acordul meu. Precizeaza prevederile art.91 ali 2 lit c si art 100 din legea ... (vezi toată discuția)