avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... mutare definitiva functionar public
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

mutare definitiva functionar public

Am primit o decizie de mutare definitiva la un alt compartiment fara sa mi se ceara acordul meu. Precizeaza prevederile art.91 ali 2 lit c si art 100 din legea 188/1999, aviz favorabil ANFP pt functiile publice din cadrul CJAS Timis, organigrama CJAS Timis aprobata prin Ordinul CNAS. Apare mentiunea “se muta definitiv cu post cu tot”. Au fost folosite manevre dolotive in sensul ca in urma cu 30 de zile s-a inceput cu un ordin de numire pe comisii de evaluare dupa care mi-au dat aceasta decizie de mutare fara sa mi se spuna clar care este statutul meu desi am fost si in audienta.
Cum pot proceda in acest caz? Pot face contestatie in termenul de 30 de zile direct in instanta de contencios administrativ invocand mentinerea mea in postul actual este de natura sa sporeasca eficienta activitatii institutiei publice ? Sau trebuie sa introduc plangere prealabila in baza legii 554/2004 unde sa mentionez motivul invocat anterior?
Cel mai recent răspuns: gabi1974 , utilizator 20:36, 5 Iunie 2009
Legea nr.188/1999 rep., actualizata - Art.91 alin.2 lit.c nu impune acordul dvs.:
Art. 91.
(2) Mutarea definitiva in cadrul altui compartiment poate avea loc in urmatoarele situatii:
c) in alte situatii prevazute de dispozitiile legale.
Legea ne.188/1999 - Art.100 cuprinde dispoziti privind numirea functionarilor publici in noile functii publice sau, dupa caz, in noile compartimente in situatia de reorganizare a autoritatii sau institutiei publice

Vazand cele de mai sus, in opinia mea, daca vi s-au mentinut categoria, clasa si, dupa caz, gradul profesional, fiind vorba de o mutare "cu post cu tot" consecinta a reorganizarii, noua organigrama fiind aprobata prin ordinul CNAS si avand si aviz favorabil de la ANFP pentru functiile publice, nu prea vad cum ati putea sa demonstrati instantei ca postul dvs. actual ar trebui mentinut de institutia publica din moment ce aceasta a procedat la reorganizare.Mai precis, dvs. sunteti mentinut pe post cu respectarea drepturilor dvs., dar va mutati definitiv cu post cu tot, prin reorganizare.
Daca doriti sa contestati, introduceti plangere prealabila. Puteti sa invocati si exceptia de nelegalitate a deciziei respective, potrivit art.4 din Legea nr.554/2004.
Va multumesc pentru raspuns. Raman pe noul post considerand ca sansele de castig sunt minime.
Va multumesc pentru raspuns insa in aceasta situatie nu trebuia sa mi se pastreze si sporul de cimplexitate ce l-am avut la postul anterior? Pentru ca mi l-au retras si nu mi se pare normal acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare functionar public abalog abalog Buna ziua, Am o problema la care sper sa imi dati un sfat pentru a o rezolva. In urma modificarii organigramei in institutia in care lucrez, am fost numita ... (vezi toată discuția)
Numire functionar floriana.muc floriana.muc numirea unui functionar printr-o dispozitie a directorului cu art 100/ 188/1999 , intr un alt compartiment datorita reorganizarii ,fara acordul salariatului ... (vezi toată discuția)
Mutarea dintr-o functie publica in alta functie publica mcg08 mcg08 in urma reorganizarii structurii in care lucrez, intr-o prima etapa mi s-a comunicat care va fi functia in care urmeaza sa fiu numita- functie pentru care ... (vezi toată discuția)