avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract munca - evaluare sau demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract munca - evaluare sau demisie

Buna ziua,
Sotia mea este angajat al unei mici societati de brokeraj in asigurari, care are doar 2 angajati si 2 patroni. Pana de curand sotia mea era unic angajat, fiind implorata sa vina de la o firma mare de asigurari, si fiind ademenita cu un alariu mare.
Dupa ce au angajat a doua persoana, prin vara anului trecut, patroana a inceput sa dea semne de raceala, insa i-a facut contract de munca pe perioada nedeterminata sotiei.
Intre timp, noul angajat, le-a intrat patronilor la suflet, asa ca au hotarat sa scape de sotia mea. Pe 21 ian au chemat o alta fata la interviu.
Pe 31 ianuarie au chemat-o in birou si i-au spus ca nu mai au nevoie de serviciile ei, si sa plece, ca daca nu, ii desfiinteaza postul.
Sotia mea le-a spus ca nu-si da demisia pur si simplu, ci sa i se ofere 2 sau 3 salarii compensatie pana isi va gasi de lucru, ori sa-i desfiinteze postul ca sa poata beneficia de ceva somaj in cazul in care nu gasim un loc de munca repede.
I-au spus ca de fapt, nu vor sa desfiinteze ca vor angaja pe altcineva, dar ca sa se mai gandeasca ce face, ca daca e sa-i desfaca CIM vor organiza comisie si va fi rau pentru ea.
Mai avea 8 zile de CO din 2012 si i-au spus sa le ia pe alea si sa mai gandeasca. Acum e acasa.... si saptamana viitoare nu stim ce sa ne facem..
Pot sa organizeze comisie, asa, pe nepusa masa? Pana acum nu s-au plans de activitatea ei... nu e vorba de necorespundere profesionala... dar dupa ei poate fi orice.. angajatii nu mai au niciun drept. Te trimit acasa... Avem un copil.... rate. nu stim ce sa facem.
Cel mai recent răspuns: dannegru , utilizator 11:39, 4 Februarie 2013
Dupa mentalitatea acelui angajator se poate constitui o comisie de disciplina ... insa va trebui sa si dovedeasca abaterile disciplinare savarsite de sotia dvs , in caz contrar decizia de concediere va fi lovita de nulitate absoluta.
Va multumesc pentru rapuns. Nu v-as fi deranjat, insa, nu stiam pur si simplu unde sa mai intreb.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
dannegru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru inselaciune MikaelBeniamin MikaelBeniamin Buna ziua. Am si eu o problema si cer un ajutor/sfat de la voi. Acum 3 luni de zile am incetat activitatea la un bar din orasul meu. Eu am fost angajat la o ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara caldurarodica caldurarodica Convocarea pentru cercetare disciplinara nu trebuie inregistrata la ITM?Se poate trimite pur si simplu de catre angajator dandu-i singur un numar de ... (vezi toată discuția)
Sunt presata sa imi semnez demisia rodicasandu64 rodicasandu64 Buna ziua Lucrez la o mare firma de soft de peste 4 ani si jumatate, pe functia de Manager Proiect. In tot acest timp am muncit foarte mult. Programul meu nu ... (vezi toată discuția)