avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru inselaciune

Buna ziua. Am si eu o problema si cer un ajutor/sfat de la voi. Acum 3 luni de zile am incetat activitatea la un bar din orasul meu. Eu am fost angajat la o firma de pariuri sportive care isi avea agentia intr-un bar. Cand nu facea fata barmanul, il mai ajutam si eu din cand in cand, dar nu aveam treaba cu barul, doar ca, patronul barului m-a pus pe mine cu tot echipamentul agentiei de pariuri chiar dupa bar, nu mi-a facut locul meu separat asa cum ar fi trebuit. Acum m-am trezit cu o plangere penala de inselaciune de catre sotia patronului, pentru ca el lucreaza la politie, iar firma barului este pe numele iei. Asi dori sa stiu ce pot face sa scap de aceasta plangere si ce consecinte poate atrage? Mentinoez ca nu am semnat niciun contract cu patronul/patroana barului, eu am avut contract de munca cu firma de pariuri sportive.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MikaelBeniamin , utilizator 21:09, 28 Februarie 2015
Care este motivul pentru care a depus plangerea?
Motivul este ca, eu m-am inteles cu patronul ca ceea ce ajut la bar din cand in cand, fac consumatie in loc de suma de bani care trebuia sa mi-o dea. Acum m-au gasit cu aproximativ cu suma de 4500RON dator la iei, si mi-sa facut plangere penala de inselaciune. Am fost chemat la politie, dar nu am fost audiat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
MikaelBeniamin, utilizator
Adica ati facut consumatie de 4500 lei? si cum fac dovada acestui consum?
Un simplu caiet in care nota cine voia ce voia, nu conta ca trecea patronul/patroana sau barmanul. De multe ori eram trecut in plus cu cel putin 10-15RON. Doar ca eu nu pot sa dovedesc acest lucru, ca eram trecut in plus. Eu am lucrat la iei cam de 6-7 luni de zile, dar nu la bar. Ajutam la marfa, ma ocupam de muzica, etc. nu aveam treaba cu barul, iar acum 3 luni de zile am plecat de acolo din cauza ca m-au gasit cu datorii mari. Dupa ce am plecat de la iei, la 2 zile am fost sunat de la sectia de politie si mi-sa spus sa ma prezit la politie cum ca asi avea o plangere penala de inselaciune de la patroana. M-am prezentat, iar domnii de la politie mi-au spus urmatorul lucru: "Noi nu vrem sa crezi ca incercam sa ajutam doamna care ti-a facut plangerea pentru ca sotul iei este colg cu noi, dar, ar fi mai bine sa ajungeti la o intelegere in 2-3 zile, altfel vom trimite plangerea mai departe si vom incepe cercetarile, si in cel mai rau caz, veti ajunge la tribunal"... Astea au fost cuvintele domnilor de la politie. Toate bune si frumoase, le-am dat o parte din bani, iar acum ma suna si ma ameninta sa le dau si restul, ca de nu ne vedem la tribunal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
MikaelBeniamin, utilizator
Nu are ce sa dovedeasca cu caietul respectiv, trebuia sa va emita bon fiscal/factura la momentul respectiv, daca nu s-a emis inseamna ca a fost gratuit, asa sa le spuneti.
Acum am vazut si restul mesajului, mi se pare ca sunteti santajat. In ce baza incaseaza sumele de bani de la dvs, vi s-au eliberat chitante/facturi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Inselaciune? alistair alistair Patronul unui bar a fost deacord sa incaseze consumatia facuta de o mana de clienti cunoscuti doar cand se aduna o anumita suma de bani mai mare. (deci nu ... (vezi toată discuția)
Dovada furt citiasi citiasi Am fost DJ intr-un bar o perioada, gratuit. Ma intelesesem cu barmanul de acolo sa dau muzica cateva ore pe noapte. Eu imi formam mana si ei beneficiau de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! cum se incadreaza aceasta fapta? ionutc1991 ionutc1991 Buna ziua ma numesc Ionut am 23 de ani si am o problema destul de grava la care as dori un sfat pe care sa il urmez .. in cursul zilei de 28.07.2015 m-am ... (vezi toată discuția)