avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

Patronul unui bar a fost deacord sa incaseze consumatia facuta de o mana de clienti cunoscuti doar cand se aduna o anumita suma de bani mai mare. (deci nu imediat dupa ce clientii au plecat din bar). Dupa o anumita perioada de timp clientii nu au mai recunoscut sumele de achitat in parte datorita lipsa unor chitante care sa dovedeasca sumele datorate. Patronul a inceput sa recurga la amenintari voalate iar in cele din urma la amenintarea cu inaintarea unei plangeri penale impotriva "datornicilor". Mentionez ca nu a existat nicio intelegere scrisa intre parti. Ce pot face patronii dar si datornicii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:34, 5 Iulie 2009
intr-adevar ar trebui o plangere penala dar nu sunt probe- cum se demonstreaza cat au consumat...
Patronul poate aduce ca martori barmanii care au servit care au si o evidenta scrisa sa spunem..dar nu chitante. La fel cum si clientii pot aduce martorii lor. Ce se intampla in cazul asta? Se ajunge pana la urma la un proces ...sau..? Faptul ca de multe ori consumatia se intampla dupa ora de inchidere a localului nu reprezinta in fapt o incalcare a vreunei legi din partea patronilor? Ei practic cer plata consumatiei dar localul era teoretic inchis:)
Chiar daca nu sunt specialist in drept penal opinia mea este sa se ajunga la o intelegere, intrucat faptele de natura penala nu pot fi dovedite, dar nici macar nu exista.
In fapt, exista o culpa comuna, patron si clienti in egala masura, dar nu de natura penala.
Cu alte cuvinte patronul sa se multumeasca cu suma acceptata de catre clienti!
Mai intatai patronul nu emite chitante, a tinut localul "deschis" dupa programul legal autorizat numai pentru anumiti clienti(a vandut bunuri din societate pe barba lui, facand "cinste"), mai mult aduce amenintari.
Clientii sunt vinovati de neplata consumatiei inainte de parasirea localului(fiind "ametiti" cred ca patronul le-a "umflat nota").

Deci nicio sansa de reusita mai pe cale penala.
Cum procedez eu ca si client in acest caz? Am incercat sa iau legatura telefonic cu patronul dupa seria de amenintari pentru a-i cere chitantele respective. Pot depune o plangere in acest sens?i
Este riscul patronului.Nu ştiu cine ar putea să oblige consumatorii să achite nota de plată odată ce nu au avut o înţelegere scrisă să fie serviţi pe datorie.Doar să se ajungă la un acord amiabil.

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru inselaciune MikaelBeniamin MikaelBeniamin Buna ziua. Am si eu o problema si cer un ajutor/sfat de la voi. Acum 3 luni de zile am incetat activitatea la un bar din orasul meu. Eu am fost angajat la o ... (vezi toată discuția)
Mi se poate interzice accesul intr-un local/pub? mariusconstantin mariusconstantin Frecventez un local de cartier de 2 ani de zile. Acum 10 zile m-am petrecut acolo, iar la finalul serii am tot fost rugat insistent de catre ospatarite sa ... (vezi toată discuția)
Am o problema la un bar public (proprietara nu prea ma vrea acolo) micutza21 micutza21 patronul unui bar nu imi da voie sa stau la masa de la intrare in local (sustinand k e masa ei), dar nici pe scaunul pe care l-a pus la bar. nu am facut ... (vezi toată discuția)