avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Mi se poate interzice accesul intr-un local/Pub?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Mi se poate interzice accesul intr-un local/Pub?

Frecventez un local de cartier de 2 ani de zile. Acum 10 zile m-am petrecut acolo, iar la finalul serii am tot fost rugat insistent de catre ospatarite sa platesc eu consumatia tuturor de la masa la care am stat eu toata seara pe motiv ca eu c-am eram singurul cunoscut de acolo. Am raspuns ca nu vreau sa platesc decat ce am consumat eu, sa rezolve ele ce au consumat ceilalti. La a 4-a insistare, am scos banii sa platesc, la care una dintre ospatarite imi sugereaza ea cat ciubuc sa ii las colegei ei. Am refuzat categoric acest lucru si am platit exact cat era pe nota. Dupa achitarea notei am cerut o noua comanda primei ospatarite, nu a vrut sa ma mai serveasca, am cerut o comanda celeilalte ospatarite, categoric raspunsul a fost nu. Iar cand am cerut barmanul o comanda, aceasta a sarit la mine.Nu am fost lovit, doar agresat verbal de catre acesta. Barmanul era in stare de ebrietate, de altfel si eu. De nervi, pentru ca pentru o banalitate tot eu am fost cel fara bun simt. Am dat un picior unui scaun aflat langa bar, care a picat. Nu au trecut 5 minute, la care vine barmanul si isi cere scuze ca a chemat interventia de la firma de paza si ca rezolva el, ca sa nu fiu luat si scos afara. Am ramas in local, nu s-a mai petrecut nimic.

La 10 zile dupa incident s-au cum as putea sa-l numesc, am mers cu 3 persoane in acel local, ajunsi la o masa, una dintre ospatarite imi spune ca eu sunt interzis in acel local si ca o sa vina unul dintre cei 3 patroni ai localului sa ma scoata afara. A venit, a spus ca a hotarat cu ceilalti asociati ai lui ca sunt interzis acolo. Am vazut ca nu am cu cine sa vorbesc. Am ramas in local, pana cand prietenii mei si-au terminat ce au comandat, mie mi s-a refuzat orice comanda, patronul a stat 15 minute la 2 metri de masa mea in permanenta, ca sa nu beau din produsele amiciilor :)), chiar a venit dupa mine si cand am fost la baie :)).

Intrebarea mea este:
Are dreptul un patron a unui local sa interzice accesul unui client in localul sau pe motiv ca eu am avut o problema cu un angajat al sau? Greseala mea este faptul ca mi-am rabufnit eu nervii pe acel scaun, dar nu am putut sa stau linistit cand am vazut ca imediat sunt luat la bataie, ca nu vreau sa platesc pentru altcineva, cand vor ei si cat vor ei.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:29, 17 Mai 2015
Fiind vorba de o proprietate privata proprietarul poate impune reguli inclusiv in privinta accesului.
Asimilati restaurantul cu incinta unei fabrici sau sediul unei firme, nu intra cine vrea chiar daca are treaba acolo.
Vreti sa beti o bere la restaurantul parlamentului, credeti ca va vor permite accesul?
Faptul ca v-ati comportat agresiv poate fi justificare pentru patroni daca va ganditi sa-i reclamati la ANPC. In principiu, selectarea clientelei nu este permisa insa in acest caz restrictia pare justificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ospatar care renunta la bacsis pentru ca e prea putin! dana-maria dana-maria si ptr ca nu este suficient ca orasul a devenit un cos de gunoi, ospatarii din restaurante refuza ciubucul ptr ca este prea putin.......Ar putea sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului- cum pot sa dau in judecata patronul? victoria0304 victoria0304 Buna ziua, Am o intrebare legata de neplata salariului. Sunt studenta si pe timpul vacantei de vara am decis sa ma angajez. M-am angajat din data de ... (vezi toată discuția)
Accesul interzis intr-un local AncaBeldiman AncaBeldiman Buna ziua! As vrea sa stiu daca se poate interzice accesul intr-un local ca urmare a unei neintelegeri avute cu cativa angajati ai localului si iubita ... (vezi toată discuția)