avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Accesul interzis intr-un local
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Accesul interzis intr-un local

Buna ziua!

As vrea sa stiu daca se poate interzice accesul intr-un local ca urmare a unei neintelegeri avute cu cativa angajati ai localului si iubita patronului, discutie ce a avut loc in afara acestuia, in spatiu public. Am fost anuntata ca am interdictie in localul respectiv deoarece "cica i-as fi injurat", un zvon creat de iubita patronului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 07:40, 18 Noiembrie 2013
Nu vi se poate interzice accesul in local din acest motiv.
Ord. 99/2000 republicata:
ART. 56
Se interzice a se refuza consumatorului fara un motiv justificat, conform prevederilor legale în vigoare, vânzarea unui produs sau prestarea unui serviciu.

Pentru ca astfel de intrebari au mai fost pe forum va pun doar link spre ele:
www.avocatnet.ro/content/for...
www.avocatnet.ro/content/for...
Eu spun ca avand motive justificate, se poate selecta clientela si oricum nu inteleg ce sa mai cautati acolo daca v-ati certat cu toti, banuiesc ca va intereseaza daca au acest drept sa va interzica accesul, de fapt.
Care ar fi acele motive justificate intr-un local oarecare (nu club, cazino etc.) si in situatia descrisa de utilizator? Nu cred ca sunt. Daca ii interzic accesul ii poate reclama la ANPC.

In rest, de acord: nu cred ca ar fi o idee buna sa mearga intr-un loc in care nu e dorit.
@Ares_3:
Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa presupunem ca patronul restaurantului este cel care intreaba: am un client care s-a certat cu ospatarii, le-a adus injurii, atat lor cat si sotiei mele, apoi doreste sa vina inapoi in local si doreste sa fie servit, am si eu vreun drept sau sunt obligat sa-l servesc in continuare de frica ANPC-ului?
Cred ca ar trebui sa il sfatuim ca intai sa depuna o plangere la politie si abia apoi sa refuze sa il serveasca sau chiar sa ii interzica accesul in restaurant. Astfel ar putea dovedi ca interdictia a fost justificata de comportamentul nepotrivit.

In plus utilizatorul a spus ca discutia avut loc in afara localului, chiar cred ca aici e vorba de umflare de muschi din partea patronului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se poate interzice accesul intr-un local/pub? mariusconstantin mariusconstantin Frecventez un local de cartier de 2 ani de zile. Acum 10 zile m-am petrecut acolo, iar la finalul serii am tot fost rugat insistent de catre ospatarite sa ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are consumatorul intr-un local privat Di_Canio_93 Di_Canio_93 Ce drepturi are consumatorul intrun local privat si din ce motive i se poate interzice accesul?? (vezi toată discuția)
Interzicerea acces intr-un local public interadi interadi Buna ziua, Doresc sa stiu daca unei persane i se poate restrictiona accesul intr-un local public (magazin, bar, restaurant, etc), sau refuzul de a fi servit ... (vezi toată discuția)