avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Interzicerea acces intr-un local public
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Interzicerea acces intr-un local public

Buna ziua,
Doresc sa stiu daca unei persane i se poate restrictiona accesul intr-un local public (magazin, bar, restaurant, etc), sau refuzul de a fi servit atata timp cat localul este unul public si nu cu circuit inchis sau pe baza de legitimatii, chiar daca el este detinut de persoane juridice sau fizice unde statul nu este actionar. Se poate aplica "formula" : ne selectam clientii si anumite persoane sa fie refuzate fara ca acestea sa nu fi deranjat in nici un fel activitatile localuli respectiv ? Unde sunt reglementate aceste relatii client - local public ?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
interadi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anaaa97 , utilizator 16:43, 7 Februarie 2018
Nu.

Ordonanta nr. 137 din 31 august 2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare
Art.1
(2) Principiul egalitatii intre cetateni, excluderea privilegiilor si discriminarii sunt
garantate in special in exercitarea urmatoarelor drepturi:
[...]
f) dreptul de acces la toate locurile si serviciile destinate folosintei publice.

Art. 3. - Dispozitiile prezentei ordonante se aplica tuturor persoanelor fizice sau juridice, publice sau private, precum si institutiilor publice cu atributii in ceea ce priveste:
[...]
c) serviciile publice sau alte servicii, accesul la bunuri si facilitati;

Codul consumului, art. 28:
Se interzice refuzul vânzării unui produs sau prestării unui serviciu către un consumator fără un motiv justificat conform prevederilor legale în vigoare.


Acest subiect a mai fost dezbatut pe forum, de exemplu aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

As dori sa va dau o speta concreta in ceea ce priveste acest subiect.Timp de 6-7 ani am fost client mai mult decat fidel al unui bar/terasa avand consumatii substantiale lunar.In urma unei discutii avuta cu propietara barului,cu care am avut relatii strict de prietenie/amicitie in tot acest timp,mi s-a refuzat accesul in incinta,ba mai mult am fost dat afara de firma de paza in condintiile in care nu consumasem gram de alcool,nu deranjasem pe absolut nimeni...pur si simplu ea nu-mi mai permite accesul in barul ei doar pentru ca asa vrea ea.Am chiar si inregistrarea audio a discutiei in care afirma clar ca nu ma serveste,ca ma da afara si ca nu mai am ce cauta pe acolo.Angajatii au fost amenintati cu concedierea in cazul in care ma mai servesc.Iar persoana in discutie are o functie publica,este consilier local din partea PNL.

Personal oricum aveam de gand sa nu mai calc pe acolo,insa vreau ca asta sa fie alegerea mea si nu un rezultat al interdictiei.Sunt hotarat sa apelez la orice parghie legala pentru a rezolva aceasta problema si as fi recunoscator pentru orice sfat avizat.Multumesc.
Mai mult decat s-a scris deja in special in discutia al carei link este postat mai sus nu cred ca vi se poate spune.
Faceti reclamatie la ANPC, un bar oarecare (deci nu club exclusivist, ceva gen members only ) nu poate interzice accesul clientilor in felul in care spuneti ca se intampla in cazul dvs.
Buna ziua ,as dorii sa stiu daca tu ,personal iti poti da interdictie intr-un local si daca da ,care sunt aceste proceduri.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Selectare clienti Oanakassia Oanakassia Buna seara!eu am un bar deschis recent si vreau sa imi selectez clientii pt ca sunt anumite persoane dubioase care ii sperie pe ceilalti consumatori.trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Dreptul de selectare a clientelei marsi marsi Buna ziua, As dori sa stiu daca un magazin isi poate rezerva dreptul de a selecta clientela si pe baza a carui motiv? Daca ai fost intr-un magazin de mai ... (vezi toată discuția)
Lnterzicere acces bar butterfly35 butterfly35 buna ziua sunt noua pe acest forum,va rog sa ma iertati daca nu postez unde trebuie. as vrea sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare-detin un ... (vezi toată discuția)