avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune?

Patronul unui bar a fost deacord sa incaseze consumatia facuta de o mana de clienti cunoscuti doar cand se aduna o anumita suma de bani mai mare. (deci nu imediat dupa ce clientii au plecat din bar). Dupa o anumita perioada de timp clientii nu au mai recunoscut sumele de achitat in parte datorita lipsa unor chitante care sa dovedeasca sumele datorate. Patronul a inceput sa recurga la amenintari voalate iar in cele din urma la amenintarea cu inaintarea unei plangeri penale impotriva "datornicilor". Mentionez ca nu a existat nicio intelegere scrisa intre parti. Ce pot face patronii dar si datornicii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 19:34, 5 Iulie 2009
alistair a scris:

Cum procedez eu ca si client in acest caz? Am incercat sa iau legatura telefonic cu patronul dupa seria de amenintari pentru a-i cere chitantele respective. Pot depune o plangere in acest sens?i

Acum pentru ca ne-ati dezvaluit faptul ca dv sunteti clientul , spuneti-ne si amanuntele . Ati consumat fara sa platiti ?
Va cerut patronul mai mult decat ati consumat ? Daca va cerut atat cat ati consumat nu ar fi normal sa platiti ? Daca va cerut mai mult , platiti macar cat ati consumat. Lasand deoparte legile acestei tari , exista totusi omenie, cuvant, incredere intre oameni.
Aici este vorba de bautura , dar poate fi o datorie pentru mancarea copiilor pana la salariu ( se mai practica ) , un imprumut pentru medicamente, etc. Trebuie oare sa mergem la notar si sa facem intelegere scrisa de fiecare data ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru inselaciune MikaelBeniamin MikaelBeniamin Buna ziua. Am si eu o problema si cer un ajutor/sfat de la voi. Acum 3 luni de zile am incetat activitatea la un bar din orasul meu. Eu am fost angajat la o ... (vezi toată discuția)
Mi se poate interzice accesul intr-un local/pub? mariusconstantin mariusconstantin Frecventez un local de cartier de 2 ani de zile. Acum 10 zile m-am petrecut acolo, iar la finalul serii am tot fost rugat insistent de catre ospatarite sa ... (vezi toată discuția)
Am o problema la un bar public (proprietara nu prea ma vrea acolo) micutza21 micutza21 patronul unui bar nu imi da voie sa stau la masa de la intrare in local (sustinand k e masa ei), dar nici pe scaunul pe care l-a pus la bar. nu am facut ... (vezi toată discuția)