avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dovada furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dovada furt

Am fost DJ intr-un bar o perioada, gratuit. Ma intelesesem cu barmanul de acolo sa dau muzica cateva ore pe noapte. Eu imi formam mana si ei beneficiau de serviciu gratuit.Dimineata lasam consola acolo, asa stabilisem cu barmanul.Precizez ca dimineata localul se incuia si barmanul sau patronii descuiau seara, la deschidere. Intr-o seara cand am mers acolo nu am mai gasit consola. Patronii mi-au spus ca barmanul nu mai lucreaza acolo, ca le-ar fi luat niste bani si ca nu stiu nimic de consola mea. Seful meu a facut plangere la politie, consola e cumparata de firma la care lucrez, pentru organizarea de evenimente. Acum am telefonul unui patron de la bar si in mesajele lui de facebook ii spune cuiva ca barmanul ii datoreaza bani si ca a luat consola mea pe care o sa o tina pana cand primeste banii de la barman. Vreau sa ma duc cu telefonul la politie, acolo unde a fost depusa plangerea. Consola e noua si costa 3000 lei, trebuie sa o recuperez.
Intrebarea mea: Pot fi considerate probe aceste convorbiri? Sunt mai multe si din ele reiese clar ca sunt suparati pe barman si spun ca ei au luat consola. Mie mi-au spus mereu ca sigur mi-a luat-o barmanul.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2016
citiasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters390045 , utilizator 17:14, 16 Iunie 2016
Pot fi considerate mijloace materiale de proba acele inregistrari, imagini, etc. si este chiar indicat sa le folositi.
Plangere la Politie direct, cu tot ce detine-ti: foto, video, sms, mms...etc. Parerea mea este ca acel barman si-a periclitat soarta.

Direct in Art. 228

Furtul

(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Este furt.
Faptul ca ii datorează bani patronul nu îl ajuta.
Încercați sa urgentat ca sa nu va vândă consola și sa o puteți recupera.
Politia se poate deplasa imediat la domiciliul barmanului.
M-am exprimat neclar: Patronul barului mi-a luat consola, el spune ca barmanul a plecat cu niste bani, ca ia facut paguba la bar si se lauda cuiva, in mesaje, ca a retinut o consola, considerând ca isi poate recupera paguba in felul acesta. Mie patronul barului mi-a spus ca nu stie nimic de consola si ca e mai mult ca sigur ca aceasta a fost luata de barman. A spus ca in zilele acelea camerele de luat vederi nu au functionat.
Azi nu am gasit pe cine trebuia la sectia de politie unde am facut plangerea, dar maine dimineata sunt din nou acolo.

Va multumesc mult de tot pentru sprijinul vostru!
Succes in tot ce faceti!
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
citiasi, utilizator
In acelasi mod sa procedezi si cu patronul, numai ca pe viitor sa fii mai atent cu cine ,,lucrezi,,

Multumim si spor la recuperarea consolei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala pentru inselaciune MikaelBeniamin MikaelBeniamin Buna ziua. Am si eu o problema si cer un ajutor/sfat de la voi. Acum 3 luni de zile am incetat activitatea la un bar din orasul meu. Eu am fost angajat la o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru furt ile1075 ile1075 Buna ziua! Cum sa fac o plangere pentru furt la politie? Mentionez ca in data de 19.04.2010, in prezenta barmanului 3 indivizi au spart 3 aparate cu fise din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am si eu o mare problema. sunt sofer de camion la ... Sofercamion Sofercamion Buna ziua. Am si eu o mare problema. Sunt sofer de camion la o firma in spania.. inregistrata pe romania. De 3 luni lucrez la acest om. Pe data de 3.10.2024 ... (vezi toată discuția)