Buna ziua. Am si eu o mare problema. Sunt sofer de camion la o firma in spania.. inregistrata pe romania. De 3 luni lucrez la acest om. Pe data de 3.10.2024 urma sa ma duc acasa si nu mai aveam de gand sa ma mai intorc. Pe data de 2.10.2024 dimineata ma trezesc cu mesaj de la patron care ma intreba ce card IDS am la mine dupa care iam trimis poza cu cardul. Dupa cateva minute ma sunat sa imi zica ca ii sa furat motorina pe data de 01.10 si pe data de 02.10 cu cardul meu IDS. Atunci mam uitat mai bine la cardul IDS ce il aveam in posesie si in locul cardului ce trebuia sa fie pe numarul de la camionul meu era un card IDS de la o alta firma cu un nr de la un camion de spania. Apoi dupa alte cateva zeci de minute ma suna inapoi ca ii sa furat si de pe cardul DKV al meu in data de 02.10 seara dar de data aceasta cardul era la mine neschimbat.
Deci mi sa furat si mi sa adus inapoi eu nu prea inteleg treaba asta. Mentionez ca am avut usile inchise si nu miau fost fortate usile niciodata plus de asta nu mi sa furat nici un bun propiu.. aveam doua telefoane, un laptop bani etc. Acesta ma acuzat de furt si sau neglijenta in serviciu pentru ca am avut pinurile la ambele carduri scrise pe o foaie. Problema sta in felul urmator... erau doar acele doua pinuri pe o bucata de hartie fara sa fie mentionat in dreptul lor la ce card apartin pinurile iar la tranzactiile care sau efectuat fraudulos nu sa gresit pinul nici macar odata. Sunt 100% sigur ca aceasta chestie mi sa inscenat de acest patron dar ce pot face eu in situatia asta? Prejudiciul se ridica la 5000 de euro plus. Am fost amenintat ca daca nu ma intorc la lucru sa platesc paguba ma cauta acasa si imi da cu barosul in genunchi si multe alte chestii si ca ma da in judecata pentru furt. Plus de asta stia tot felul de chestii private despre mine ce le vorbisem cu nevasta mea la telefon in timp ce ma aflam in camion.. deci sunt sigur ca are ceva camera si sau microfon amplasat in camion. Ce pot sa fac? Sunt nevinovat, cum fac sa scap de acest individ? In spania sunt foarte multe cazuri in care romanii sunt bagati datori ca sa nu poata pleca acasa mai ales cei care muncesc in agricultura.. sunt 100% sigur ca acesta este un astfel de caz. Va multumesc anticipat
E o situatie intr-adevar complicata si complexa. Daca dumneavoastra sustineti ca nu ati savarsit acele fapte, ati putea formula plangere penala impotriva dumnealui. Insa competenta ar fi cea a parchetului spaniol asa la o prima vedere.
Sfatul meu este sa apelati la un avocat cu care sa va sfatuiti si sa stabiliti o strategie solida.
gi-jane2
Moderator 8din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Acum ati venit în România sau încă sunteți în Spania? Dacă încă sunteți în Spania, mergeti la politie și depuneti plangere , daca ati venit în România, nu va mai întoarceți ca nu are ce sa va facă, chiar de depune plângere pt motorina, se va dovedi ca nu ati furat dvs.
Dacă sunteți în România, puteti face plangere și aici, contactați un avocat
marianliviuh
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă vă mai contactează încercați sa înregistrați discuțiile când vă amenință cu acte de violență, apoi plângere la poliție. Cât despre pagubă e greu de dovedit, mai ales furtul. Maxim e o lipsă în gestiune iar pt recuperare trebuie sa va dea în judecată nu merge în penal. Oricum și intr-un proces civil o sa îi fie greu. Nu îl mai băgați în seamă, căutați-vă alt job și mai multă atenție pe viitor.
daca dv sunteti nevinovat si nu ati savarsit acel furt nu aveti motiv sa va stresati,,,spunetii sa va dea in judecata,,,,trebuie sa aiba probe ,,,sa dovedeasca ca asa este ,,cum spune el,,,va santajeaza cu situatia asta