avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sunt presata sa imi semnez demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sunt presata sa imi semnez demisia

Buna ziua
Lucrez la o mare firma de soft de peste 4 ani si jumatate, pe functia de Manager Proiect. In tot acest timp am muncit foarte mult. Programul meu nu a fost niciodata de 8 ore. Nu cred ca a existat zi in ultimii 2 ani in care sa nu imi iau laptopul si sa lucrez acasa. Am fost chiar premiata in aceasta perioada.Am facut delegatii la clienti prin tara, ori unde m-au trimis sefii mei. Pentru activitatea mea, in luna aprilie am primit un mail in care mi se aducea la cunostinta ca mi se multumeste pentru serviciile aduse in acest departament si mi se marea salariu cu 5 milioane.
Insa la inceputul lunii iulie am fost invitata la Departamentul de Resurse Umane si mi s-a spus, tot de catre acelasi sef care mi-a trimis mailul, ca sunt neproductiva si ca raportul meu de munca a incetat. Am cerut decizia de concediere si mi s-a spus ca trebuie sa imi semnez demisia. Motivele care mi s-au invocat erau de-a dreptul puierile si fara nici un document care sa motiveze ceva. Ca nu lucrez in echipa, ca imi fac programul cum vreau, ca are feedback negativ de la clienti despre mine etc, dar nu au dorit sa imi arate nimic scris.La refuzul meu de a face acest lucru mi s-a spus sa merg acasa sa imi caut de lucru si ca vom lua legatura dupa 2 saptamani cand va veni la serviciu, din concediu Directorul de Resurse Umane. Am mers acasa si dupa 2 saptamani am revenit cu o cerere de concediu pentru aceasta perioada, ce a fost acceptata. Am avut o discutie cu Directoarea de Resurse Umane in care i-am spus ca nu voi semna niciodata, nici o demisie decat in cazul in care imi voi gasi de lucru in alta parte. Binenteles, la refuzul meu, nici aceasta nu a avut ce sa imi faca. Chiar mi-a spus ca din punct de vedere profesional nimeni nu are ce sa imi reproseze, dar ca seful meu are feedback negativ de la clienti, feedback pe care nu a dorit sa mi-l arate in scris. Seful meu, care in acel moment era in delegatie, imediat mi-a restrictionat userul de conectare pe calculator. Am mers din nou la Dep. De Resurse Umane si am cerut decizia de concediere daca nu se mai doreste sa lucrez acolo. Doamna Director mi-a actrivat imediat userul. Nu doresc sa imi restructureze postul (sa pot lua somaj), nu am nici o abatere disciplinara, nu mi s-a facut nici un referat in cei 4 ani, evaluarea de la sfarsitul anului 2011 nu a fost ok. La intoarcerea sefului, am avut aceeasi discutie, in care se aduceau alte observatii la adresa mea. Minciunile spuse de el, pur si simplu imi jigneau inteligenta. Am ajuns totusi la un acord ca imi voi cauta de lucru cat pot de repede. El mi-a spus ca ar fi ok sa nu depaseasca 3 luni. Dupa care m-a lasat in pace 3 saptamani. Timp in care m-au tot mutat de la un departament la altul, mi-a dat de lucru ce altii nu au reusit sa termine sau nu au dorit sa faca. Am fost trimisa de azi pe maine in delegatie tocmai la Iasi. Binenteles ca sunt pandita la orice greseala pe care o fac. Cand ai mai mult de munca decat poti sa duci este inevitabil sa nu gresesti.
Dupa aceste 3 saptamani iar am fost chemata si amenintata ca trebuie sa plec, pentru ca el nu ma mai place. (Trebuie sa mentionez ca sunt ce-a mai in varsta din departament si nu mai am copii mici). Ca de ce nu inteleg ca el nu mai are bani sa imi finanteze salariu si ca trebuie sa plec. In toate discutiile am incercat sa ii vorbesc foarte calm si foarte coerent, sa inteleaga nu imi voi semna demisia pana nu imi gasesc alt loc de munca.
Binenteles ca doresc sa plec, dar piata este aproape inghetata si nu am reusit sa gasesc asa repede. Cum as putea sa il opresc sa ma tot agreseze psihic? Ce argumente trebuie as putea sa ii aduc sa ma lase in pace pana voi pleca? Ce ar putea sa mai imi faca? Ce ma sfatuiti sa fac?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 20 August 2012
Nu poate nimeni sa va oblige sa va dati demisia, doar daca ajungeti in fata unei comisii de disciplina si aceasta comisie hotaraste acest lucru, nu doar un sef nemultumit!
Asta in cazul in care firma la care lucrati este serioasa.Va sfatuiesc sa nu cedati ci din contra sa-l atacati de fata cu colegii, pe acel sef nemmultumit, pentru ca el e singura persoana care nu lucreaza in echipa in acest caz!

puteti face plangere pentru hartuire ( care este si psihica nudoar sexuala)....adunati-va probe in acte sens si contactati un avocat.nu va poate obliga nimeni sa va dati demisia. ..inseamna ca nu au motive sa va concedieze altcumva...
"Nu poate nimeni sa va oblige sa va dati demisia, doar daca ajungeti in fata unei comisii de disciplina si aceasta comisie hotaraste acest lucru, nu doar un sef nemultumit!"

Nici chiar comisia de disciplina nu poate hotara demisia cuiva, acesta fiind desigur un act unilateral !

Comisia de disciplina nu poate sa forteze un salariat sa-si dea demisia, ea poate sa propuna angajatorului aplicarea unei sanctiuni disciplinare, inclusiv desfacerea raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane Ilincel Ilincel Am primit un referat in atentia mea, dar acesta a fost trimis si atentia departamentului de Resurse Umane. Ce inseamna un referat trimis si in atentia acestui ... (vezi toată discuția)
Preaviz- nota lichidare nataliaz nataliaz Buna ziua, ma aflu in situatia de a-mi fi depus demisia la data de 80.06.09, executant preaviz pana pe data de 23.06.09.(nu stiu daca a fost inregistrata, ... (vezi toată discuția)
Contract incheiat disciplinar emine emine Buna seara, Fosta mea colega si-a dat demisia in luna[b] decembrie 2012 [/b]mai exact pe data de 10. Demisia a fost trimisa pe e-mail-ul punctului de ... (vezi toată discuția)