O institutie bugetara poate plati delegatie pentru intrunirea membrilor unei asociatii/grup in strainatate? Daca membrii de sindicat, la sedintele nationale de exemplu, sunt obligati sa isi ia libere (daca nu mai au-zile de concediu), este normal ca pentru o intrunire cu un scop nederminat si care nu a fost facut public in institutie, anumiti angajati sa figureze ca fiind in delegatie in perioada respectiva? Care sunt conditiile de acordare a diurnei in aceste cazuri? In cazul in care nu este legal, ce autoritate poate fi sesizata?
As dori sa stiu daca este normal sa fie oprita direct, din salariu, cotizatia pe care trebuie sa o platesc catre o asociatie profesionala. Daca nu, care sunt prevederile legale care interzic aceste retineri?
Din cate stiu, nici ratele pentru CAR-uri, chiar daca angajatul si-a dat acordul, nu mai pot fi retinute din salariu.
In loc de "Foarte bine", calificativul obtinut la evaluarea profesionala pe anul 2012 a fost de "Bine". Motivele invocate: 90 de zile concediu medical si 27 zile de concediu fara plata, aceastea ducand la "destabilizarea activitatii" biroului. Mentionez ca zilele de concediu ca urmare a unei interventii neurochirurgicale (operatie si recuperare), iar cele de concediu fara plata au fost aprobate de conducere, deci lipsa mea nu ar fi afectat activitatea biroului. Lucrarile ce mi-au fost alocate in perioada in care au lucrat efectiv, au fost efectuate 100% la termen (si au fost supervizate favorabil la momentul respectiv de catre conducere). Este normal ca aceste motive expuse mai sus sa influenteze evaluarea profesionala a activitatii mele?