avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retinerea automata a cotizatiei catre o asociatie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retinerea automata a cotizatiei catre o asociatie profesionala-este legala?

As dori sa stiu daca este normal sa fie oprita direct, din salariu, cotizatia pe care trebuie sa o platesc catre o asociatie profesionala. Daca nu, care sunt prevederile legale care interzic aceste retineri?
Din cate stiu, nici ratele pentru CAR-uri, chiar daca angajatul si-a dat acordul, nu mai pot fi retinute din salariu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:51, 24 Septembrie 2014
Nu este legala retinerea automata din salariu a cotizatiei catre o asociatie profesionala, fara existenta acordului salariatului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerile din salariu Violeta Iulia Violeta Iulia Am girat pe cineva si nu si-a platit debitul, banca nu l-a cautat si mi-au pus mie proprire . Persoana care da la noi viza de CFP a zis ca rata la CAR pe care ... (vezi toată discuția)
Retineri car din salariu Mainerici  Ctin Mainerici Ctin la institutie am primit un tabel pentru retineri de la un C,A,R,, cf legii 122/1996 privind regimul juridic al CAR ,art 2(3),, contractele de imprumut sunt ... (vezi toată discuția)
Retineri pe statul de plata roxxzzy roxxzzy Buna ziua, am si eu nevoie de un sfat. Lucrez in invatamant si mi se oprea pe statul de plata o rata la CAR invatamant. Bineinteles aceasta rata era oprita cu ... (vezi toată discuția)