avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retineri CAR din salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retineri CAR din salariu

la institutie am primit un tabel pentru retineri de la un C,A,R,, cf legii 122/1996 privind regimul juridic al CAR ,art 2(3),, contractele de imprumut sunt titluri executori.
Mentionez ca acest CAR NU ARE LEGATURA CU INSTITUTIA NOASTRA
Cf codului muncii Art. 164

(1) Nici o retinere din salariu nu poate fi operata, în afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.

(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarâre judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Este legal sa retin din salariu aceste sume salariatului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:37, 6 Iunie 2013
chiar daca sunt titluri executorii asta nu implica ca deveniti automat tert ppoptit. trebie sa se adreseze unui executor si acesta sa solicite incuviintarea executariii silite
nu este un simplu tabel
Trebuie sa va transmita si copii ale titlurilor executorii.
nu are titluri executorii,reprezita cotizatia si rata
Desi contractul de imprumut incheiat intre Casa de Ajutor Reciproc (CAR) si salariat este titlu executoriu, recuperarea sumelor imprumutate conform contractului se poate realiza, in lipsa restituirii de buna-voie din partea salariatului, numai in cadrul procedurii de executare silita declansata in conditiile prevazute de lege de catre organul abilitat in acest sens (executor).

Simpla solicitare de sprijin a reprezentantului CAR pentru recuperarea sumelor de bani datorate de salariat catre CAR nu constituie temei pentru retinerea acestora de catre angajator din veniturile salariatului in lipsa parcurgerii procedurii de executare silita prin poprire conform dispozitiilor Codului de procedura civila, angajatorul nefiind in acest caz tert poprit si pe cale de consecinta nefiind obligat fata de CAR la aceasta retinere.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutia poate face retineri din salariu la solicitarea car? oanaportar oanaportar O salariata a institutiei noastre a incheiat un Contract de imprumut cu un CAR in care, la modalitatea de achitare a ratelor lunare, salariata a bifat ... (vezi toată discuția)
Retinerile din salariu Violeta Iulia Violeta Iulia Am girat pe cineva si nu si-a platit debitul, banca nu l-a cautat si mi-au pus mie proprire . Persoana care da la noi viza de CFP a zis ca rata la CAR pe care ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu cu titlu executoriu nicoleta-luiza nicoleta-luiza Am primit la firma o adresa de la o banca in care eram anuntata ca trebuie sa fac retinere din salariu pentru un salariat. Eram informata ca aceasta adresa ... (vezi toată discuția)