avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... retinere salariu cu titlu executoriu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

retinere salariu cu titlu executoriu

Am primit la firma o adresa de la o banca in care eram anuntata ca trebuie sa fac retinere din salariu pentru un salariat. Eram informata ca aceasta adresa este cu titlu executoriu si in acest caz trebuie sa fac retinerea. Este corect? Eu stiu ca trebuie sa se faca retineri in baza unei hotariri judecatoresti. Mereu primesc de la banci sa fac retineri din salarii, deoarece salariatii fac credite si nu si le platesc. Va rog sa-mi dati un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dorae , utilizator 11:37, 29 Iunie 2009
Daca ei nu platesc creditele ,bancile trebuie sa-si recupereze datoriile.Titlurile executorii nu sunt valabile , pot fi actionati de catre banci si salariatii .Ei garanteaza cu anumite bunuri creditele,dar nu e corect sa le plateasca firma datoriile.
În conformitate cu dispoziţiile art. 164 alin. (2) din Codul muncii, angajatorul nu poate efectua reţineri din salariu decât dacă datoria salariatului a fost constatată printr-o hotărâre judecătorească.
Potrivit prevederilor art. 452-461 CPC, in calitate de tert poprit aveti obligatia de a indisponibilizati sumele prevazute in titlul executoriu care v-a fost comunicat de banca (Art. 120 OUG 99/2006 Contractele de credit, inclusiv contractele de garantie reala sau personala, incheiate de o institutie de credit constituie titluri executorii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de la banca ankalaura85 ankalaura85 Buna ziua! Bancile pot solicita infiintarea popririi pentru salariati cu credite restante daca societatea nu s-a angajat in nici un fel atunci cand a emis ... (vezi toată discuția)
Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)