avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Activitate Anisaz

Activitate Anisaz

Buna ziua,

Vreau sa returnez un produs comandat on-line si am citit in lege ca trebuie sa notific in scris vanzatorul de intentia de a il returna. E de ajuns sa il notific prin e-mail sau trebuie sa ii trimit o scrisoare? In caz ca refuza si se ajunge la reclamatii, cum pot sa dovedesc faptul ca l-am notificat in scris si ca am trimis produsul inapoi?

Va multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspunsuri! In orice caz, aveam in plan sa incerc sa imi rezerv si eu un loc. Dar pana una-alta, mi se pare neverosimil ca cineva poate fi amendat pentru o fapta despre care nu stie ca e contraventie. Se considera ca toata lumea trebuie sa verifice registrele tuturor serviciilor de concesionare din toate primariile din locurile prin care va trece, astfel incat sa stie care locuri de parcare sunt rezervate? Parca citisem in dreptul penal ca necunoasterea unei stari de fapt inlatura raspunderea penala. Nu e asa si aici?
Buna ziua,

Am parcat masina intr-o zi pe un loc in parcarea blocului meu care nu era marcat in nici un fel ca fiind rezervat. A doua zi am gasit o avertizare pe parbriz semnata de un politist local, cum ca blocarea parcarii e contraventie si se amendeaza cu 1500-2500 lei parca.

Pot fi amendat, dat fiind ca locul nu e marcat in nici un fel si nu aveam de unde sa stiu ca e rezervat?

Pe langa asta, cum pot verifica daca un loc este intr-adevar rezervat?