Am parcat masina intr-o zi pe un loc in parcarea blocului meu care nu era marcat in nici un fel ca fiind rezervat. A doua zi am gasit o avertizare pe parbriz semnata de un politist local, cum ca blocarea parcarii e contraventie si se amendeaza cu 1500-2500 lei parca.
Pot fi amendat, dat fiind ca locul nu e marcat in nici un fel si nu aveam de unde sa stiu ca e rezervat?
Pe langa asta, cum pot verifica daca un loc este intr-adevar rezervat?
Majoritatea locurilor de parcare situate in zona blocurilor sunt rezervate celor care au domiciliul/resedinta in blocurile respective, in functie de existenta unui contract de inchiriere intre persoana ocupanta si primaria responsabila de zona. In situatia in care cunoasteti ca este o parcare aglomerata si va confruntati cu o problema in gasirea unui loc de parcare, va sfatuiesc sa va lasati numarul de telefon in parbriz sau in alt loc vizibil, pentru a evita astfel certurile si eventuala amenda. Locurile de parcare sunt, de obicei, inchiriate pentru o perioada de 1 an, cu posibilitatea prelungirii contractului, orele intre care locul de parcare este "efectiv" al chiriasului, fiind intre 20.00 - 06.00, astfel incat chiriasul acelui loc poate suna la politie pentru deblocarea acestuia. Fiti mai atent pe viitor, mai verificat din cand in cand si daca nu vine cineva sa claxoneze si, fiti multumit ca ati primit doar un avertisment. Incercati sa va prezentati la Administratia Domeniului Public, pentru a verifica disponibilitatea unui loc de parcare in zona in care locuiti, pentru a evita conflictele viitoare. Cu stima.
Multumesc pentru raspunsuri! In orice caz, aveam in plan sa incerc sa imi rezerv si eu un loc. Dar pana una-alta, mi se pare neverosimil ca cineva poate fi amendat pentru o fapta despre care nu stie ca e contraventie. Se considera ca toata lumea trebuie sa verifice registrele tuturor serviciilor de concesionare din toate primariile din locurile prin care va trece, astfel incat sa stie care locuri de parcare sunt rezervate? Parca citisem in dreptul penal ca necunoasterea unei stari de fapt inlatura raspunderea penala. Nu e asa si aici?
Parcare de resedinta
croc1
In baza carui act normativ poate fi atribuit un loc de parcare amenajat pe domeniu public, situat la mai putin de 5 metri fata de un bloc, unei persoane care ... (vezi toată discuția)