Buna ziua
Am urmatoarea situatie: unui angajat i s-a redus norma de lucru de la 8 ore la 4 ore. A semnat actul aditional dar dupa ce perioada respectiva a expirat a rtefuzat sa mai semneze restul actelor aditionale de reducere a normei de munca. Cu toate acestea in decursul urmatoarelor luni a venit la munca numai 4 ore, a incasat drepturile salariale pentru 4 ore si nu a depus nicio plangere in acest sens. Acum doreste sa ii platim diferentele pana la 8 ore, cu toate ca nu a lucrat 8 ore. In acasta situatie nu se considera ca a acceptat tacit actele aditionale?
Sunt pensionara pe caz de boala si am pensia de 820 lei. Mai am inchiriat un apartament de unde iau chirie 1550 lei. Avand in vedere ca din chirie nu depasesc venitul lunar de 1900 lei pe luna, trebuie sa platesc asigurari de sanatate? Daca nu platesc raman asigurata deoarece sunt pensionara?
O persoana de 50 de ani, operata de cancer la san, in prezent fara serviciu de 2 ani dar cu 27 de ani vechime poate beneficia de pensie de boala? Daca da, unde trebuie sa ne adresam?