Intrebarea mea este legata de faptul ca as dori sa-mi fac un portofoliu cu proiectele la care am desenat. Daca sunt angajata intr-o firma de proiectare, pot face o cerere scrisa prin care sa cer acordul de lua partea desenata de mine, pt a putea crea portofoliu? Si daca da, iar patronul imi va refuza acest drept cum pot contracara decizia? Proprietatea intelectuala a autorilor, presupune si cel care deseneaza (reprezinta grafic), sau intocmeste acea documentatie?
Buna ziua,
Am o intrebare legata de completarea carnetului de munca cu drepturile salariale, incetarea contractului de munca, si angajarea la o firma (sora). Am fost angajata in 2006 la o firma cu salariul minim, in 2007 acesta a crescut deci mi-au completat si carnetul de munca conform noului salariu minin, aceasta fiind ultima completare a carnetului. Incetarea contractului a fost facuta in martie 2010, nefiind trecuta in carnetul de munca. In aprilie 2010 s-a facut angajarea la firma (sora), nici aceasta informatie nu este trecuta in carnetul de munca, si ca sa fie totul perfect din anul 2010 insist sa mi se dea copia dupa contractul individual de munca. Acum se doreste predarea carnetului de munca prin proces verbal de predare-primire, aceste date nefiind trecute in carnetul de munca, si eu nu am nici in ziua de azi pri,ita aceea copie a contractului individual de munca. Situatia sotului fiind si mai sumbra el nu are trecut nimic de la data incetrii somajului din 2007, fiind angajat in acelasi an la aceasta firma.
Singura mea problema este ca nu am numarul masinii, stiu marca si in ce judet este inmatriculata. Insa stiu numele persoanei, cat si numarul de telefon.
Buna ziua,
In urma cu cateva zile am fost victima unui accedent rutier in care am fost vatamata. Accidentul s-a produs pe trecerea de pietoni, in momentul cand traversam un automobil a intrat in mine, "motivul" pus de conducatorul auto fiind acela ca avea parbrizul aburit si nu m-a vazut. In urma coliziunii m-am capatat cu o leziune de ligament, cat si apa la genunchi, la piciorul stang, la piciorul drept un hematom, iar la cap un hematom si capul spart. In urma loviturii cu capul de parbriz l-am spart. In seara respectiva nu am chemat polotia, stabilind cu soferul ca a doua zii de dimineata sa mergem impreuna la spital pentru examenele medicale necesitate. Nu l-am denuntat la politie (motivatia fiind sa nu facem si noi rau cum a facut el), afland ca pot face asta in timp de doua luni de la accident, insa nu am fost internata in spital ca sa pot cere certificat medico-legal. Afland anterior ca aceste probleme medicale pot avea repercursiuni viitoare, ceea ce inseamna ca ma vor putea costa o operatie sau ceva asemanator, am intrat in panica ce ma sfatuiti sa fac, sau daca se mai poate face ceva acum (o conventie notariala in care sa se angajeze sa ma despagubeasca financiar). Va multumesc din suflet.