avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate Si_Dolly

Activitate Si_Dolly

Răspuns la discuția Cerere executare silita
Jocandi Causa a scris:

La suma de 11136,98 lei, adaugati 57.57%, in fiecare an de la momentul in care nu ati mai platit nimic. O sa vedeti ca se ajunge la suma care va este ceruta acum.

Aveti dreptate, multumesc.
Reesalonarile sunt o mare prostie din punctul meu de vedere...
Dar de ce executorul transmite o suma si Kruk ul alta, ambele parti sustinand ca suma transmisa de ei este actualizata?

S-a facut si reesalonare la credit si am gasit in actul aditional urmatoarele:
11,136.98 RON

'Pentru sumele datorate si neplatite la scadenta, denumite generic "Incepand cu data incheierii prezentului act, imprumutat datoreaza bancii o dobanda curenta fixa de 3.22 % pt o perioada de 12 luni pana la data de 26.01.2011, incepand cu aceasta data imprumutatul va datora bancii o dobanda curenta fixa de 36.10% pe intreaga perioada de creditare."

"Pentru sumele datorate si neplatite la scadenta, denumite generic "sume restante", imprumutatul datoreaza o dobanda majorata ce se acumuleaza zilnic pana in ziua in care se acopera restanta prin aplicarea ratei dobanzii majorate la valoarea sumei restante.
Rata dobanzii majorate cf deciziei interne a bancii, fara a putea depasi valoarea rezultata din cumularea ratei anuale a dobanzii, in vigoare + 15 puncte procentuale."
DAE 32, 57

Cam acestea sunt cifrele specificate in contract.
O sa facem o cerere scrisa, asa cum ati spus, in speranta ca vor raspunde.Exista o lege pe care ar trebui sa o specificam in cerere?
Buna ziua,
Stampila cu data prezentarii: 29.07.2013

Am si mai multe nelamuriri acum.Am sunat la KRUK, mi-au confirmat ca dosarul se afla la executor, dar cand am intrebat de sume am ramas "masca".Agentul mi-a transmis suma de 22 119 ron+ 3000 si ceva chelt executare+900 ron nu stiu ce taxa a lor.

Pe somatie apare" La data de 23.07.2013........in sensul de a achita creditoarei suma de 20801,92 ron, suma compusa din:
17551, 39 ron credit restant la care se adauga suma de
3250, 53 ron chelt de executare pana la data prezentei"

Executorul spune "pana la data prezentei", KRUK ul spune ca nu este suma actualizata.Am intrebat la KRUK cum poate obtine mama un document cu provenienta fiecarei sume si raspunsul a fost ca nu are timp de mine si asta nu o sa obtina mama vreodata pentru ca are contractul si poate sa faca singura calculele.
Credit initial: 10 300 ron
Contract semnat in mai 2009
Rata dobanzii 20 %

Ce sa inteleg? Executorul spune o suma, KRUK ul alta suma.
gi-jane2 a scris:

Orice ar fi, nu lasati sa se ajunga la vanzarea la licitatie, ca sunteti clar dezavantajati.. daca valoareaza 90 mii, de ce sa se vanda cu 60 de mii sau mai putin ? Mai bine incercati sa-l vindeti dvs.. gasit un cumparator, va da avans, stingeti datoria catre AFI si cu restul de bani .. platiti astora sau faceti ce vreti.
Mama nu mai e in termen pt suspendare sau pt a invoca perimarea, incercati sa va intelegeti sa platiti esalonat cei 20 mii lei. Totusi, ziceti ca ati primit zilelel trecute instiintare/ somatie sau ce a fost.. de ce ziceti ca nu mai sunteti in termen ? Mama va poate imputernici de acolo sa actionati in locul ei.. macar sa obtineti o reducere a penalitatilor..

Eu am gasit-o zilele trecute, dar pe procesul verbal scrie 23.07.2013. A fost lasat pe cutiile postale.Nici macar in cutia noastra.
Astazi o pun sa sune executorul, mi-e tare frica de ce o sa spuna, dar sper sa obtinem plata esalonata.

Si pe ce site trebuie sa verific eventuala publicare a licitatiei?
Va multumesc pentru raspunsuri.
Oricum m-am interesat de pret si donatia, pe langa faptul ca poate fi atacata foarte usor, asa cum spuneti si dumneavoastra, are costuri ridicate si daca aveam acei bani mai bine achitam datoria.
Mi-e frica sa nu ceara executorul o prima plata foarte mare pt a stabili un angajament de plata.
Au trecut cele 15 zile de cand am primit cererea de executare, mama se intoarce in tara la sf lunii septembrie ( din pacate nici acolo nu a reusit mare lucru) si inteleg ca in lipsa ei eu nu pot actiona cu nimic.Mai poate cere suspendarea atunci?

Inca ceva foarte important...Apartament ar valora aprox 90 000 euro.Ei chiar nu au o limita minima pt licitatie? Adica l-ar putea da pe 30 000 euro, de exemplu?
Mi se pare drept sa-si recupereze banii, dar legea chiar nu ne ajuta cu nimic?Foarte bine, sa-l scoata la licitatie, dar de ce nu-i obliga sa-l scoata la pretul de pe piata?
De ce un om care a muncit o viata pentru plata unui apartament trebuie sa ramana cu aproape nimic pt o datorie mica raportata la pretul apartamentului?
Inca o intrebare....cat de usor poate fi atacat actul de donatie? Care ar fi costurile acestuia?
De unde am dedus ca s-a prescris? Ultima plata a fost facuta la inceputul anului 2009 (din cate cunosc), cererea de executare au depus-o la sf anului 2012.
AFI nu ar trebui sa fie de acord in legatura cu acest lucru?
Executorul are dreptul sa refuze din start un angajament de plata?
Ce m-a nelamurit pe mine a fost suma: de la un credit initial de 7 000 ron mi se pare absurd la ce suma s-a ajuns.Inteleg ca in primul an s-a platit doar dobanda, dar restul?3 000 ron chelt cu executorul, dar 10 000 ron penalizari?

Probe temeinice? La ce va referiti?
Documente justificative din care sa reiasa cu ca tatal nu a avut venituri si mama doar somaj o perioada? Actele mele medicale cu dignostic "pancreatita" si operatie, fiind in acea perioada studenta in intretinerea lor? Faptul ca nu au existat notificari de la soc de recuperari ce trebuia sa se ocupe amiabil de situatie?
Buna ziua,

Mama mea a avut un contract de credit cu o instituie bancara, ratele nu au mai putut fi sustinute din cauza lipsei locului de munca si ulterior creditul a fost cesionat unei societati de recuperare.
Zilele trecute am primit la adresa o cerere de executare silita unde este trecut nr de dosar (am verificat si intr'adevar exista din septembrie-octombrie 2012 cererea de incuviintare executare), atasat mai exista un proces verbal completat de mana unde se specifica prezentarea unui agent la adresa, nr de etaje fiind gresit si descrierea usii de la apartament), la semnatura debitor scrie LIPSA, dar seamana cu o semnatura.
Datoria cu tot cu taxele de executare este de aprox 20000 ron.
Eu am impresia ca s-a prescris, nu sunt sigura si nici nu am gasit vreo cerere de repunere in termen.

Casa a fost cumparata in sistem de ipoteca de la AFI, parintii avand 1/2 fiecare.
Principala intrebare ar fi daca ei se pot atinge de apartament pe perioada cat inca se mai platesc ratele la AFI!!! Ratele sunt la zi si ar mai fi un an de plata.

Eu pot depune contestare la executare? Care este procedura mai exact?
Buna ziua,

Astazi am primit un telefon de la dna. care se ocupa de dosarul parintilor mei pentru casa luata prin ordonanta 19.M-a anuntat ca astazi s-a trimis in instanta situatia si daca nu se achita TOT ASTAZI pierdem apartamentul.
Contractul era pana in 2017, dar exista o restanta de aprox 7 000 ron din urma.
Intrebarea mea ar fi ce urmeaza mai departe, cum putem trage de timp astfel incat sa putem obtine un imprumut si ce presupune inaintarea dosarului in instanta...nu am nicio notificare scrisa, nu stiu unde trebuie sa merg si mi-e frica sa nu ne evacueze.
Ajutati-ma cu un sfat, va rog