avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cerere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Cerere executare silita

Buna ziua,

Mama mea a avut un contract de credit cu o instituie bancara, ratele nu au mai putut fi sustinute din cauza lipsei locului de munca si ulterior creditul a fost cesionat unei societati de recuperare.
Zilele trecute am primit la adresa o cerere de executare silita unde este trecut nr de dosar (am verificat si intr'adevar exista din septembrie-octombrie 2012 cererea de incuviintare executare), atasat mai exista un proces verbal completat de mana unde se specifica prezentarea unui agent la adresa, nr de etaje fiind gresit si descrierea usii de la apartament), la semnatura debitor scrie LIPSA, dar seamana cu o semnatura.
Datoria cu tot cu taxele de executare este de aprox 20000 ron.
Eu am impresia ca s-a prescris, nu sunt sigura si nici nu am gasit vreo cerere de repunere in termen.

Casa a fost cumparata in sistem de ipoteca de la AFI, parintii avand 1/2 fiecare.
Principala intrebare ar fi daca ei se pot atinge de apartament pe perioada cat inca se mai platesc ratele la AFI!!! Ratele sunt la zi si ar mai fi un an de plata.

Eu pot depune contestare la executare? Care este procedura mai exact?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 17:14, 20 August 2013
De unde ati dedus ca s-a prescris ? Casa se poate executa, din pretul obtinut se indestuleaza Afi, apoi acest creditor, iar daca raman bani, vor reveni parintilor.
Nu cred ca aveti motiv de contrstatie, mai binr ajungeti la o intelegere de plata.
Executorul judecatoresc poate dispune procedura executarii silite asupra apartamentului
La randul dvs,daca detineti probe temeinice,puteti formula contestatie la executare
De unde am dedus ca s-a prescris? Ultima plata a fost facuta la inceputul anului 2009 (din cate cunosc), cererea de executare au depus-o la sf anului 2012.
AFI nu ar trebui sa fie de acord in legatura cu acest lucru?
Executorul are dreptul sa refuze din start un angajament de plata?
Ce m-a nelamurit pe mine a fost suma: de la un credit initial de 7 000 ron mi se pare absurd la ce suma s-a ajuns.Inteleg ca in primul an s-a platit doar dobanda, dar restul?3 000 ron chelt cu executorul, dar 10 000 ron penalizari?

Probe temeinice? La ce va referiti?
Documente justificative din care sa reiasa cu ca tatal nu a avut venituri si mama doar somaj o perioada? Actele mele medicale cu dignostic "pancreatita" si operatie, fiind in acea perioada studenta in intretinerea lor? Faptul ca nu au existat notificari de la soc de recuperari ce trebuia sa se ocupe amiabil de situatie?
Inca o intrebare....cat de usor poate fi atacat actul de donatie? Care ar fi costurile acestuia?
Adica sa doneze cand are datorii ? Se poate cere si castiga usor o revocare a donatiei.
Pt fiecare rata curge un termen de prescriptie, de la data declararii anticipate a creditului, da , curge un termen de 3 ani in care daca creditorul nu apeleaza la executor , dreptul sau la actiune se prescrie.
Puteati invoca implinirea termenului de prescriptie in termen de 15 zile de cand ati fost somat dupa admiterea cererii de incuviintare.

Alte discuții în legătură

Executare silita mirunabadu mirunabadu Buna ziua!In 2005 am luat un credit de la BCR iar sotul alt credit,in 2010 am ramas fara serviciu iar sotul fiind bugetar din cauza taierilor de salar am ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri despre executare silita siva2014 siva2014 Buna ziua, In 2009, tatal meu a luat un credit in valoare de 30 000 EUR de la o banca. A girat cu apartamentul, proprietate comuna cu mama mea (erau ... (vezi toată discuția)