avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Activitate andrei_83

Activitate andrei_83

Lucrul in cauza este un autotorism cu numere rosii cumparat de la o persoana cu contract V-c si a trecut mai bine de 40 de zile de cand am facut contractul si stiu ca acel contract are un termen de valabilitate gen 30 de zile? si acele 30 de zile trebuie sa o trec pe numele meu, ca sa am drept deplin, nu? Va rog lamuriti-ma Multumesc!
ok, si daca a trecut aprox 30 de zile mai pot sa fac cv?
Dupa cat timp pot declara un lucru furat?
gi_jane2 a scris:

Art. 213

Abuzul de încredere

Însuşirea unui bun mobil al altuia, deţinut cu orice titlu, sau dispunerea de acest bun pe nedrept ori refuzul de a-l restitui, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 4 ani sau cu amendă.

Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.





Si cum se decide, daca e de inchisoare sau de amenda?
Amicu ca i-am vandut-o
Ok, ce detalii vreti sa va mai furnizez? Si in caz de inselaciune, abuz de incredere. Ce mi se poate intampla din punct de vedere lega? Pot sa fiu acuzat de furt Tinand cont ca eu nu i-am furat masina , el pur si simplu mi-a dat cheile...
Vă Salut! Am și eu o întrebare: Ce mi se poate întâmpla dacă am vândut o mașina care nu era proprietatea (Era mașina unui ”amic” Cu numere roși, nu era înmatriculată pe el ..) mea către o firma ”X” Pe o copie de C.I. Am scris că am vândut autoturismul ”Y” proprietatea mea către firma ”X” Ce mi se poate întâmpla ? Din punct de vedere LEGAL. Mulțumesc anticipat! (Sper sa nu fi greșit categoria pe forum, dacă am greșit. Rog cineva sa mute unde trebuie! )