avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Activitate roxana-fig

Activitate roxana-fig

Răspuns la discuția evacuare chirias
nu pot sa spun ca e confidential ?
Răspuns la discuția ASOCIATII NONPROFIT
daca scrie in statut,da.
Buna ziua, am urmatoarea situatie: firma mea sta in chirie la o alta Societate Comerciala(proprietarul spatiului), in baza unui contr de inchiriere. Firma mea a incheiat un contract de subinchiriere cu un chirias (fapt permis prin contractul initial), care refuza sa imi plateasca chiria, pe motiv ca nu vreau sa ii predau contractul de inchiriere incheiat intre mine si proprietarul spatiului. Pot sa-l dau in judecata pe chirias si sa cer evacuarea din spatiu? Ma poate obliga cineva (de exemplu instanta), sa prezint contractul de inchiriere dintre firma mea si proprietar? - daca da, ce motive pot sa invoc, ca sa nu prezint nimanui contractul ?
Puteti sa-mi indicati o speta similara castigata, oriunde in tara?
Multumesc de raspuns, asa am sa fac. Dar in OUG 119 scrie ca prezenta ordonanta nu se aplica creantelor inscrise la masa credala in cadrul unei proceduri de insolventa. Si eu, cu creanta mea am fost inscrisa in masa credala, insa am fost defavorizata 100% fiind numai chirografar. Oare sa merg mai bine pe OG 5 /2001? avand in vedere ca aici se nu face diferenta intre diverse tipuri de creante.
Speta pe scurt: a fost un contract de executie, firma mea in calitate de executant, si o societate in calitate de beneficiar. Lucrarea s-a executat, dar pretul a fost achitat numai partial. Intre timp, beneficiarul a intrat in insolventa si in urma planului de reorganizare, s-a decis reisertia sa in activitatea economica. Intrebare: ce sanse am sa imi recuperez sumele restante ? Sa introduc la instanta o ordonanta de plata ? Aveti cumva ceva practica in acest sens? Va multumesc anticipat.
cu toate astea... nici o solutie de admitere in totalitate ?
Contractul a fost incheiat cat timp legea 469 era in vigoare, intentionat am specificat in contract ca penalitatile pot depasi cuantumul sumei asupra careia sunt calculate. Dar, din pacate, oricate spete am citit, in absolut toate, instanta a limitat valoarea penalitatilor. De aia, mi-ar fi trebuit, macar una, in acest sens.
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva sentinte/decizii (nr/data, poate chiar si text) prin care instanta admite cererea de acordare de penalitati de intarziere mai mari ca debitul. Miercuri e termenul si as vrea sa depun. Nu gasesc practica in acest sens. Mentionez ca sunt pe dreptul comun si indeplinesc toate cond pt acordarea penalit (contr, tot). Decat ca nu gasesc practica in acest sens. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ce doriti sa fie ? Investitori ? sau asociati/actionari ?