avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate RaduDumitru

Activitate RaduDumitru

Eram convins ca asa se procedeaza. Cu plata e simplu. Eu ma refer ca in si din contul de TVA trebuie sa intre si respectiv sa iasa doar sume ptr documente/facturi fiscale ori proforma nu este un document fiscal. Deci desteptii de la finante o sa vada ca Eva" ramane.
Cum se face plata split la factura proforma? Factura Fiscala de avans se emite atunci cand ai incasat factura proforma iar dupa livrare se emite factura de marfa in care se storneaza avansul.
Ex: Producatorul de apa plata X vinde distribuitorului Y acesta livreaza la un restaurant Z la care o firma W organizeaza o petrecere de sfarsit de an si pe care o achita cu un Bilet la Ordin scadent in luna ianuarie/februarie anul urmator. Restaurantul Z ca sa-si diminueze datoria fata de distribuitorul T (care ii livreaza carnea) ii gireaza acel Bilet la Ordin. Distribuitorul T deasemenea ca sa isi diminueze soldul cu producatorul R (de la care achizitioneaza sucuri) ii gireaza acel Bilet la Ordin.
Alt exemplu: producatorul de caramida A incaseaza o factura de avans de la un depozit B ptr o cantitate mai mare 10 camioane ca sa obtina discount-uri. Se livreaza in decurs de 2 luni. Facturi de marfa cu storno avans si retur paleti cu valoare. Producatorul C livreaza aceluiasi depozit B 1 tir de fier cu plata la termen. Firma de constructii D achizitioneaza de la depozitul B si fier si caramida pe care le achita cu 2 Bilete la Ordin (girate) scadente la 45 si la 60 de zile, primite, unul de la firma E si unul de la firma F beneficiarii/dezvoltatorii santierului. Depozitul B gireaza Biletele la Ordin unul catre producatorul de fier C la care are datorii facturi de 60 de zile si unul catre distribuitorul de ciment G la care are datorii facturi de 90 de zile.
Sunt exemple de cazuri, care in economia reala chiar se intampla.
Ati reusit s-o suspendati din nou dupa ce ati suspendat-o deja pe 3 ani ? Perioada maxima admisa de lege nu-i de 3 ani ?
Multumesc frumos,
Radu