avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SPLIT TVA Bilet la Ordin girat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SPLIT TVA Bilet la Ordin girat

Ex: Producatorul de apa plata X vinde distribuitorului Y acesta livreaza la un restaurant Z la care o firma W organizeaza o petrecere de sfarsit de an si pe care o achita cu un Bilet la Ordin scadent in luna ianuarie/februarie anul urmator. Restaurantul Z ca sa-si diminueze datoria fata de distribuitorul T (care ii livreaza carnea) ii gireaza acel Bilet la Ordin. Distribuitorul T deasemenea ca sa isi diminueze soldul cu producatorul R (de la care achizitioneaza sucuri) ii gireaza acel Bilet la Ordin.
Alt exemplu: producatorul de caramida A incaseaza o factura de avans de la un depozit B ptr o cantitate mai mare 10 camioane ca sa obtina discount-uri. Se livreaza in decurs de 2 luni. Facturi de marfa cu storno avans si retur paleti cu valoare. Producatorul C livreaza aceluiasi depozit B 1 tir de fier cu plata la termen. Firma de constructii D achizitioneaza de la depozitul B si fier si caramida pe care le achita cu 2 Bilete la Ordin (girate) scadente la 45 si la 60 de zile, primite, unul de la firma E si unul de la firma F beneficiarii/dezvoltatorii santierului. Depozitul B gireaza Biletele la Ordin unul catre producatorul de fier C la care are datorii facturi de 60 de zile si unul catre distribuitorul de ciment G la care are datorii facturi de 90 de zile.
Sunt exemple de cazuri, care in economia reala chiar se intampla.
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
RaduDumitru, utilizator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 17:22, 29 Septembrie 2017
Asa, si? D-voastra nu ati inteles pana acum ca scribii si facatorii de legi(pardon doctoranzii si doctorii in stiinte...nu stiu de care) de la ministere nu au treaba cu economia reala? Credeam ca noi astilalti, pe care ne mai duce capu' sa lucram in economia concurentiala si sa ne tinem departe de latrina din politica, ne-am cam lamurit! Oamenii astia nu au lucrat nicio zi in viata lor ! Copie ca niste maimute idioate ce se face in alte tari si nu sunt in stare nici sa traduca corect in limba romana....ca asa e la academia de securitate pe care o au TOTI.
Hai ca m-am enervat iar. Sunt nerabdatoare sa-i primesc pe onor inspectorii ANAF sa-mi verifice platile, mai ales ca nu am obligatia sa platesc baza SIMULTAN cu TVA-ul, doar obligatia de a le plati in conturi separate. Sa le descurce ei ! :))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare bo fara circuit bancar?? aurell aurell ce stiti de compensarile in trei prin BO fara circuit bancar? o cunostinta are problema asta. adica x da bilet la y, y il gireaza la z si z avand o datorie la ... (vezi toată discuția)
Consideratii privind plata facuta de angajator din contul personal _cristian _cristian Am urmatoarea speta pentru care doresc sa va cer opinia: persoana X este asociat la firma Y, la firma Y un membru de familie grad I este administrator firma ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin girat, refuzat la plata oana_i oana_i Buna ziua! Am urmatoarea speta: sc A emite catre sc B un Bilet la Ordin scadent la data de 25.09.2008, sc B girează acest BO lui SC C, iar aceasta il ... (vezi toată discuția)