avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare BO fara circuit bancar??
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare BO fara circuit bancar??

ce stiti de compensarile in trei prin BO fara circuit bancar? o cunostinta are problema asta. adica x da bilet la y, y il gireaza la z si z avand o datorie la x, il gireaza la x, inapoi de unde a plecat.
lucrul asta s-a intamplat in dec. 2013, acum, in urma unui control cei de la finante spun ca nu e bine, biletul trebuie sa fi trecut prin banca.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 17:21, 11 Martie 2015
Solicitați-le celor de la Finanțele Publice să citească Legea 58/1934. Vor afla cu ocazia aceasta că girul se poate da în alb, deci prin simpla predare a bo-ului. Este o inepție ce susțin ei. BO-ul se prezintă la bancă doar pentru plată. Cum emitent și beneficiar era aceeași persoană, în mod evident nu trebuia să fie introdus la plată, ci trebuia făcută o simplă notă contabilă, pentru închiderea creanței respectiv a debitului.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
din cate am inteles eu, era vorba de o suma destul de mare.. si i-au spus prietenului meu ca trebuie sa plateasca tva aferent facturii emise chiar daca banii nu s-au incasat niciodata.
Una este factura și alta Biletul La Ordin. Conform Legii Biletul la Ordin este un titlu de credit autonom fața de raportul juridic din care a luat naștere. Dacă s-au emis și facturi, implicit că trebuie plătit TVA-ul aferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare avalist ecristian ecristian Am o mare nelamurire: O societate X desfasoara activitati comerciale cu o alta societate Y. X i emite lui Y un bilet la ordin avalizat de administratorul ... (vezi toată discuția)
Creante croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL) SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune de creanta croitoru raluca croitoru raluca buna ziua contractul de cesiune de creanta este legal? am urmatoare speta: societatea noastra( SC Z SRL) livreaza echipamente catre SC X SRL in baza ... (vezi toată discuția)