ce stiti de compensarile in trei prin BO fara circuit bancar? o cunostinta are problema asta. adica x da bilet la y, y il gireaza la z si z avand o datorie la x, il gireaza la x, inapoi de unde a plecat.
lucrul asta s-a intamplat in dec. 2013, acum, in urma unui control cei de la finante spun ca nu e bine, biletul trebuie sa fi trecut prin banca.
Solicitați-le celor de la Finanțele Publice să citească Legea 58/1934. Vor afla cu ocazia aceasta că girul se poate da în alb, deci prin simpla predare a bo-ului. Este o inepție ce susțin ei. BO-ul se prezintă la bancă doar pentru plată. Cum emitent și beneficiar era aceeași persoană, în mod evident nu trebuia să fie introdus la plată, ci trebuia făcută o simplă notă contabilă, pentru închiderea creanței respectiv a debitului.
din cate am inteles eu, era vorba de o suma destul de mare.. si i-au spus prietenului meu ca trebuie sa plateasca tva aferent facturii emise chiar daca banii nu s-au incasat niciodata.
Una este factura și alta Biletul La Ordin. Conform Legii Biletul la Ordin este un titlu de credit autonom fața de raportul juridic din care a luat naștere. Dacă s-au emis și facturi, implicit că trebuie plătit TVA-ul aferent.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare avalist
ecristian
Am o mare nelamurire:
O societate X desfasoara activitati comerciale cu o alta societate Y. X i emite lui Y un bilet la ordin avalizat de administratorul ... (vezi toată discuția)
Creante
croitoru raluca
buna ziua
ma confrunt cu urmatoarea problema
o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL)
SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)