avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bilet la ordin girat, refuzat la plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bilet la ordin girat, refuzat la plata

Buna ziua!
Am urmatoarea speta: sc A emite catre sc B un Bilet la Ordin scadent la data de 25.09.2008, sc B girează acest BO lui SC C, iar aceasta il girează catre sc D.
La momentul introducerii in banca a acestui BO de catre sc D, se refuză din lipsa totala de disponibil, cu mentiunea ca exista un litigiu asupra dr de proprietate.
Fac precizarea ca locul platii este Tg Mures, iar scadenta era pe data de 25.09.2008!
ce pot sa fac pt sc D in continuare?

Cel mai recent răspuns: Daniela David , Consilier juridic 22:45, 29 Septembrie 2009
Investire cu formula executorie si executare silita.
executare silita împotriva emitentului sau a girantului? nu ma pot indrepta direct impotriva girantului printr-o alta actiune?avem date ca emitentul ar fi insolvabil.
Daca BO este dat "fara protest" puteti sa va indreptati fara probleme atat impotriva emitentului(actiune directa) cat si impotriva girantilor (actiune in regres)
In caz contrar, pentru actiunea in regres, aveati obligatia dresarii protestului prevazuta expres de legea 58/1934 ca si conditie esentiala de admisibilitate a unei astfel de actiuni. Daca girantul executat nu face opozitie la executare, din acest motiv, in speta lipsa protestului, puteti merge mai departe cu recuperarea datoriei de la acesta.
In ceea ce priveste mentiunea "litigiu cu privire la dr. de proprietate" trecuta de banca pe instrumentul refuzat, inseamna ca titularul are deja poprire asupra contului bancar in cauza. Exista insa si alte forme de executare in afara de poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita sau actiune(cambiala) bilet la ordin; lipsa protest. ytip ytip Buna ziua. Am un bilet la ordin cu data scadenta 17.08.2009; este refuzat la plata de catre Banca din lipsa totala de disponibil in data de 14.08.2009. Are si ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin - nu stiu ce sa ma fac! 1. am un bilet la ordin care a fost introdus dupa perioada scadenta si a fost refuzat.mai mult decat atat pe el scria BO lasat garantie si ca Plata se face ... (vezi toată discuția)
De ce cere banca unei p.f.sa avalizeze un bo emis de o p.j.? gori macovei gori macovei Am luat mereu credite pe firma. Mereu bancile si-au luat masuri impotriva excrocilor. Nesimtindu-ma, nu m-a deranjat nici ca voiau BO in alb - si chiar ... (vezi toată discuția)